Tanasković: Uz publiku "Morača" može biti neosvojiva u plej-ofu

Budućnost Voli otvara nokaut fazu AdmiralBet ABA lige četvrfinanom serijom protiv Zadra u "Morači" 13. aprila od 19 sati

6061 pregleda 10 komentar(a)
Tanasković smatra da Budućnost neće potcijeniti Zadar, Foto: KK Zadar
Tanasković smatra da Budućnost neće potcijeniti Zadar, Foto: KK Zadar

Budućnost Voli nije uspjela da izbori drugu poziciju i lakši put kroz plej-of, pa put do senzacije - eventualnog finala i borbe za trofej AdmiralBet ABA lige vodi preko beogradskih velikana, i to gostujućih terena.

Ali, prva prepeka je Zadar, sa kojim Budućnost počinje četvrtfinalnu seriju i ima prednost domaćeg terena u eventualnom trećem meču.

Prva utakmica je u subotu u 19 sati u "Morači".

"Plavi" su bili ubjedljivi u oba ovosezonska duela sa Zadranima, koje su 30. januara u dvorani "Krešimir Ćosić" dobili sa 10 razlike - 67:57, dok su u prvoj utakmici regularnog dijela u Morači" prebacili 100 poena i slavili sa velikih 30 razlike - 103:73.

U taboru Budućnosti, ipak, ne žele da potcijene rivala.

"Zadovoljni smo regularnim dijelom šampionata, samo ostaje žal što protiv Partizana nismo slavili u pretposljednjem kolu lige, jer bi nam trijumf donio prednost domaćeg parketa u polufinalu. Trebalo je da dobijemo Partizan, ali idemo dalje. Pripremamo se za četvrtfinale, pa ćemo da vidimo“, kazao je centar Nikola Tanasković.

On ima veliko iskustvo u igri protiv košarkaša Zadra, jer je protiv njih igrao u dresovima Igokee, pa Budućnosti.

“Zadar je jako neugodna ekipa, jer na svakoj poziciji ima visokog igrača. Jako su agresivni i imaju Luku Božića koji igra fenomenalno i ove godine. Spremamo se i pripremamo da izađemo i pokažemo da možemo ponovo da ih savladamo kao u prethodna dva meča. Prvaci su Hrvatske, nećemo ih potcijeniti“, ističe 26-godišnji krilni centar.

Za polufinale su potrebne dvije pobjede nad Zadroom, a šest dana nakon utakmice u "Morači", Zadar će u istom terminu 19. aprila ugostiti "plave",

"Moramo da od starta krenemo sa velikom energijom, agresivno i pokažemo Zadru da je 'Morača' neosvojiva u plej-ofu. Rivalima moramo da stavimo do znaja da je to naš teren. I očekujemo da i publika dođe u velikom broju, ispuni tribine i da nam vjetar u leđa", zaključio je Tanasković.

Serijom Budućnost Voli - Zadar, 13. aprila i kreće nokaut faza u regionalnoj košarkaškoj ligi, a u donjem dijelu kostura i rival pobjedniku tog četvrtfinala, u polufinalu biće bolji iz serije između Partizana i Igokee.

Drugi crnogorski učesnik plej-ofa, SC Derbi igra u četvrtfinalu protiv Crvene zvezde u seriji kaja počinje 15. aprila.

Bonus video: