Kaningem odbio napade Sutjeske, Vojvodini brejk u Nikšiću

Vojvodina mts imaće pet poena prednosti (89:84), uoči druge utakmice četvrtfinalne serije NLB ABA2 lige sa Sutjeskom, u srijedu 17. aprila u Novom Sadu

4020 pregleda 8 komentar(a)
"Plave" očekue teška misija u sriejdu u Novom Sadu, Foto: KK Sutjeska
"Plave" očekue teška misija u sriejdu u Novom Sadu, Foto: KK Sutjeska

Nikšić je nakon četiri godine dočekao da košarkaši Sutjeske odigraju utakmicu ABA2 lige u svom gradu, ali u prvoj utakmici plej-ofa publika je samo pomogla da u posljednjoj četvrtini "ublaže" poraz od Vojvodine - 89:84.

Vojvodina mts imaće pet poena prednosti uoči druge utakmice ove četvrtfinalne serije u srijedu 17. aprila u Novom Sadu.

Pred 3.000 navijača u nikšićkom Sportskom centru u meču protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje šampionske titule u NLB ABA2 ligi, Sutjeska Elektroprivreda dobro je, uz navijački huk, ušla u utakmicu.

Ali, već sredinom druge četvrtine Vojvodina preuzima kontrolu nad igrom. Novosađani su u tim trenucima napravili seriju od 14:0 i došli do prednosti od devet poena - 43:34.

Vojvodina ostala je u prednosti do kraja, ponajviše zahvaljujući izvanrednoj igri svog beka Džareda Kaningema, koji je večeras ubacio 25 poena. Gosti su čak u jednom trenutku imali prednost od 15 koševa.

"Lijepo je igrati pred publikom koja razumije košarku i zna kada da podrži ekipu, kada da izvrši pritisak na suđenje i kada da da vjetar u leđa svojoj ekipi. Mi smo igrali dobru utakmicu, ali smo, zbog određenih oscilacija u trećoj i četvrtoj četvrtini došli u situaciju da pobijedimo manjom razlikom. Nametnuli smo naš ritam u većem dijelu meča. Čestitam momcima na pobjedi, a domaćinu na gostoprimstvu i jednoj izuzetnoj borbi", kazao je trener gostiju, Miloš Isakov-Kovačević.

U posljednjih 10 minuta Sutjeska je uspjela da, uz huk sa tribina, dođe do tri poena zaostatka, ali je na kraju Vojvodina uspjela do brejka, pred revanš u Novom Sadu.

"Ogromnu zahvalnost dugujemo sjajnoj nikšićkoj publici. Bili su nam šesti igrač svih 40 minuta i hvala im veliko. Što se utakmice tiče, dobro smo je otvorili ali kako je vrijeme prolazilo Vojvodina je nametnula ritam. Nismo uspjeli da zaustavimo njihov ofanzivni skok i tranziciju. Iskoristila je naše slabosti i zasluženo pobijedila. Mojim igračima na zalaganju ne mogu da zamjerim. Dobro su odigrali, rakao je Miloš Minić, trener Sutjeske.

Najefikasniji u ekipi "plavih" bio je Radosav Spasojević sa 20 poena.

Bonus video: