To je pravi "drim tim": Lebron, Kari i Djurent predvode Amerikance u Parizu

U timu su i Džejson Tejtum, zvijezda Bostona, najbolje ekipe regularnog dijela NBA sezone, kao i centar Filadelfije Džoel Embid, koji je imao opciju da igra i za Francusku

7685 pregleda 9 komentar(a)
Stef Kari i Lebron Džejms, Foto: Reuters
Stef Kari i Lebron Džejms, Foto: Reuters

Američka košarkaška reprezentacija stiže na Olimpijske igre u zastrašujućem sastavu i biće prvi favorit za zlatnu medalju.

Mediji u Americi objavili su da je selektor Stiv Ker odabrao 11 košarkaša koji su prava kombinacija iskustva i mladosti - miks "senataora", legendi igre pod obručima, i mladih NBA zvijezda.

Posljednje, 12. mjesto u timu, kako navodi ESPN, biće popunjeno nakon trening kampa u Las Vegasu, tokom jula.

"Drim tim" će u Gradu svjetlosti predvoditi 39-godišnji Lebron Džejms, član LA Lejkersa, koji je tokom karijere osvojio dva olimpijska zlata - 2008. u Pekingu i 2012. u Londonu. Igre u Parizu biće njegovo oproštajno takmičenje u reprezenraciji.

U sastavu će biti i 35-godišnji Kevin Djurent, košarkaš Finiks Sansa koji je do sada tri puta osvajao najsjajnije olimpijsko odličje.

Za razliku od njih, prvi put na Olimpijskim igrama nastupiće legedarni Stef Kari, najbolji igrač Golden stejta i jedan od najboljih šutera svih vremena.

U ekipi su još Džejson Tejtum, zvijezda Bostona Seltiksa, najbolje ekipe regularnog dijela NBA sezone, kao i centar Filadelfije Džoel Embid, koji je dugo vremena ostavljao otvorenu opciju da na Igrama zaigra u francuskom dresu, čiji takođe ima pasoš.

Američki tim od, za sada, 11 odabranih, kompletiraju Entoni Dejvis (LA Lejkers), Devin Buker (Finiks Sans), Entoni Edvards (Minesota Timbervulvs), Džru Holidej (Boston), Bam Adebajo (Majami) i Tajris Haliberton (Indijana Pejsers).

Na Igrama u Parizu Amerikanci se nalaze u grupi sa Srbijom, Južnim Sudanom i još jednom reprezentacijom koja mora da prođe kroz dodatne kvalifikacije.

Bonus video: