Vučević sjajan u prvom meču plej-ina, Čikago zakazao duel sa Majamijem

Dabl -dabl Vučevića u eliminisanju Atlante od Čikaga, Filadelfija izborila plej-of

8220 pregleda 0 komentar(a)
Vučević je odigrao sjajnu takmičarsku utakmicu, Foto: REUTERS
Vučević je odigrao sjajnu takmičarsku utakmicu, Foto: REUTERS

Filadeldija je u plej-ofu, nako što je u plej-inu slavila protiv Majamija sa 105:104, a Čikago je bio moćan protiv Atlante 131:116.

Ipak, ekipa crnogorskog centra Nikole Vučevića se za plej-of mora izboriti utakmicom protiv Majamija u noći između petka i subote. Pobjednik tog meča ići će na "megdan" Bostonu, a Filedelfija će četvrtfinalnu seriju igrati sa Njujorkom.

Vučević je bio sjajan u ekipi Čikaga sa novim dabl-dablom od 24 poena i 12 skokova, a do momenta kada je meč riješen imao je šut iz igre od 16-11. Potom je promašio pet šuteva za solidnih 21-11.

Imao je naš as i dvije asistencije uz tek jednu izgubljenu loptu, Bolji od nejga bio je samo Kobi Vajt, rekordom karijere od 42 poena i devet skokova. Demar Derozan je ubacio za 22 poena.

Nekadašnji crnogorski reprezentativac Džavonte Grin je upisao 10 poena za Čikago uz šest skokova i četiri asistencije. Imao je samo tri promašaja iz igre.

Filadelfija će u prvoj rundi plej-ofa Istoka igrati protiv Njujorka, a prva utakmica je na programu u subotu u Medison Skver Gardenu.

Ekipa Filadelfije je nadoknadila zaostatak od 14 poena i stigla do trijumfa, a najzaslužniji za to bili su su Džoel Embid sa 23 poena, 15 skokova i pet asistencija i Nikola Batum koji je ubacio 20 poena.

U redovima Majamija najefikasniji je bio Tajler Hiro sa 25 poena, Džimi Batler je postigao 19, dok je srpski košarkaš Nikola Jović za 14 minuta na parketu upisao pet poena i pet skokova.

Pobjednik duela između Čikaga i Majamija, koji je na programu u noći između petka i subote, osvojiće osmo mjesto na Istoku i igraće sa na startu plej-ofa sa Bostonom, najuspješnijom ekipom regularnog dijela.

U ekipi Atlante najbolji je bio Dežonte Marej sa 30 poena, dok su Klint Kapela i Tre Jang dodali po 22. Kapiten Srbije Bogdan Bogdanović je poslednji meč u sezoni završio sa 21 poenom, pet skokova i četiri asistencije.

Bonus video: