Meč-lopta za polufinale

Budućnost Voli večeras (19) protiv Zadra u dvorani “Krešimir Ćosić” igra drugi meč četvrtfinala AdmiralBet ABA lige. Trijumf vodi među četiri najbolja i, najvjerovatnije, sudar sa Partizanom u polufinalu

9652 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost večeras može da završi posao, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Budućnost večeras može da završi posao, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Košarkaši Budućnost Volija večeras (19) imaju meč-loptu za plasman u polufinale AdmiralBet ABA lige - crnogorski šampion gostuje Zadru, a u Dalmaciju je stigao nakon ubjedljive pobjede u prvom susretu, odigranom prethodne subote u Podgorici (100:69).

Zadar je u prvom meču bio u igri samo u prvom poluvremenu. U nastavku je Budućnost dodala gas i u trećoj četvrtini riješila pitanje pobjednika.

"Imali smo vremena da se odmorimo i analiziramo utakmicu. Vidjeli smo gdje smo griješili, a gdje smo bili dobri. Spremamo neke detalje. Zadar će biti u sasvim drugačijem izdanju. Imali su vremena da se odmore i pripreme. Sigurno će neki njihovi igrači željeti da pokažu individualni kvalitet. Biće težak meč, ali sve ćemo uraditi da pobijedimo", rekao je u najavi meča trener Budućnosti, Andrej Žakelj.

Budućnost je u drugom poluvremenu prethodnog duela zaigrala dobru odbranu, pa je iz dobre defanzive stizala do lakih poena iz kontri. “Plavi” su se razletjeli po terenu i ekspresno u trećoj četvrtini završili posao.

"Mislim da treba da ponovimo pristup iz prve utakmice, naročito iz drugog poluvremena. U prvom dijelu nije bio loš, ali smo se u nastavku držali dogovora - igrali agresivnije i brže. U drugu utakmicu moramo da uđemo sa istim razmišljanjem. Sigurno će biti sasvim drugi meč u odnosu na onaj u Podgorici", smatra Žakelj.

Očekuje se da dvorana “Krešimir Ćosić” bude ispunjena do posljednjeg mjesta.

"Biće puna dvorana, Zadar igra pred domaćom publikom, igrači će biti motivisani. Mi se za to spremamo, a sa pravim pristupom i taktičkim detaljima želimo da privedemo kraju četvrtfinale", rekao je trener Budućnosti.

Alerik Frimen je poručio - Budućnost Voli želi večeras da završi posao i plasira se u polufinale.

"Prvu utakmicu smo dobro odigrali, oba tima su u tom meču igrala snažno. U drugom poluvremenu smo ih zaustavili zahvaljujući dobroj odbrani, a onda smo iz tranzicije postizali lake poene. U Zadru nas očekuje velika utakmica. Želimo da nastavimo ono što smo započeli u Podgorici", jasan je bek Podgoričana.

Žakeljev tim je četiri puta ove sezone pobjeđivao hrvatskog šampiona, peta pobjeda značila bi plasman u polufinale.

"Budućnost ima izuzetan potencijal u defanzivi i ofanzivi. Sjajno igraju u odbrani, pokazalo se to kroz nekoliko utakmica u ove dvije godine. To nas obavezuje da i naša odbrana bude organizovana, da ne primamo lagane poene. U Podgorici je bilo evidentno da smo u prvom poluvremenu dosta dobro stajali na parketu, vjerujem da ćemo uz naše navijače biti napadački opušteniji i raznovrsniji i da ćemo napraviti dobar rezultat", rekao je trener Zadrana, Danijel Jusup.

Jedan od igrača Zadra koji će željeti da pokaže individualni kvalitet je Luka Božić. U prvom meču je bio neprimjetan, ubacio je samo dva poena, a nije imao rješenja za odbranu Budućnosti.

"Jasne su nam njihove ambicije, da žele da zaustave Božića. Luka tamo nije bio posebno raspoložen, svaki igrač i čovjek ima loš dan, siguran sam da će na ovoj utakmici biti bolji. Bez Luke i njegovog učinka nije lako pobijediti ekipu iz tog ranga."

Računajući i prošlu sezonu, Budućnost je šest puta zaredom savladala Zadrane.

"Posljednje dvije sezone ih nismo pobijedili. Niko ne voli protiv neke ekipe da ima skor 0-6 ili 0-7. Mislim da je recept za uspjeh u odbrani. Mučimo se da im postignemo poene, drže nas ispod 70 ili čak 60 poena, što je nama onda problem. Trebaju nam trčanje, šut, igra leđima, kad postižemo takve poene, onda je to veliki problem protivniku", ocijenio je košarkaš Zadra, Arijan Lakić.

Podgoričani, dakle, imaju prvu meč-loptu za polufinale i žele da večeras završe posao. U slučaju poraza, uslijedila bi majstorica - naredne subote, 27. aprila u “Morači”.

Bonus video: