Monako i Barselona izjednačili u četvrtfinalnim serijama Evrolige

„Kneževi” slavili protiv Fenerbahčea (93:88), Barsa savladala Olimpijakos (77:69). Serije su izjednačene (1:1) i sada se sele u Istanbul, odnosno Pirej

9552 pregleda 0 komentar(a)
Foto: X/Monaco Basket
Foto: X/Monaco Basket

Fenerbahče je propustio šansu da i drugi put u samo nekoliko dana savlada Monako i napravi veliki korak ka fajnl-foru Evrolige.

„Kneževi” su reagovali i izjednačili na 1:1 na svom terenu poslije večerašnje pobjede 93:88.

Domaćin je u prvoj četvrtini imao i 16 poena prednosti, a Fener od sredine druge najavio da je spreman na veliku borbu, pa je i moglo da se nasluti da slijede uzbuđenja.

Tim Saše Obradovića je kasnije potpuno stao u napadu, Turci to iskoristili da preokrenu i dođu do velike prednosti (74:65), ali je Monako pronašao način da izbjegne poraz koji bi vjerovatno značio i eliminaciju.

Tačku na trijumf je stavio Džordan Lojd trojkom 11 sekundi prije kraja kada je postavio konačan rezultat.

Donatas Motiejunas je predvodio Monako sa 18 koševa, Lojd je postigao 15, a Eli Okobo 13...

Tajler Dorsi je dominirao u Feneru (28, trojke 8-6), dok se na 25 zaustavio Skoti VIlbekin.

Treća utakmica je 1. maja u Istanbulu.

I Barselona je uzvratila Olimpijakosu za udarac koji su Grci zadali u prvom meču - 77:69 u "Palau Blaugrani" za domaćina.

Katalonci su dominirali od starta, već nakon prve četvrtine imali 13 razlike, gosti su samo u dva navrata u 3. četvrtini uspjeli da povedu po pola koša - sve ostalo je bilo u znaku Barse, koja je definitivno prelomila meč početkom posljednje dionice.

Parker je sa 24 poena bio najefikasniji kod Katalonaca, dvocifreni su još bili Ernangomes (11) i Veseli (10), kod gostiju se istakao Piters sa 20 poena, Meksik i Vilijams-Gost ubacili su po 10.

Serija se vraća u Pirej, rezultat je 1:1, Olimpijakos nosi kući brejk iz Katalonije, ali je Barsa barem ostala u trci za fajnl-for. Naredna dva meča u Grčkoj igraju se 29. aprila i 2. maja.

Bonus video: