Obradović ostaje u Partizanu do 2026.

"Čestitam Željku i svim navijačima Partizana, čeka nas lijep period", rekao je predsjednik Partizana na današnjoj konferenciji

5174 pregleda 7 komentar(a)
Željko Obradović, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Željko Obradović, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Predsjednik Partizana, Ostoja Mijailović je potvrdio - Željko Obradović je produžio ugovor i ostaće trener "crno-bijelih".

Mijailović je kazao da je Obradović sa Partizanom produžio ugovor na dvije godine.

"Zvali smo vas jutros, izvinjavam se na tome. Gospodin Željko Obradović je produžio ugovor na još dvije sezone. Čestitam Željku i svim navijačima Partizana, čeka nas lijep period. Mnogo smo svi zajedno radili na planu razvoja i rasta. Najgledaniji smo tim u Evropi, uspjeli smo svi zajedno na ovom projektu - od uprave, navijača, igrača, ljudi zaposlenih u klubu. Ovo je kolektivni uspjeh. Navijači uspjeh gledaju uglavnom uvijek samo kroz trofeje. Prošle sezone smo osvojili AdmiralBet ABA ligu poslije decenije čekanja, što je veliki uspjeh", rekao je Mijailović na današnjoj konferenciji, prenosi Mozzartsport.

Željko Obradović je u Partizan stigao 2021. godine, kada je potpisao trogodišnji ugovor.

"Svi znamo šta Željku znači Partizan i šta Partizanu znači Željko. Za dvije godine smo se odlučili jer toliko traje moj mandat. On može da ostane koliko god želi, a vjerujem da će to biti još dugo. Ovo je velika stvar za naš dalji rast i razvoj, da budemo stalni član Evrolige", rekao je Mijailović.

Partizan je sa Obradovićem prošle sezone osvojio AdmiralBet ABA ligu nakon 10 godina, dok je u Evroligi eliminisan u četvrtfinalu od Reala.

"Da se zahvalim predsjedniku kluba na lijepim rečima. Zahvalnost svim ljudima iz uprave što su dali saglasnost da se saradnja produži, ovo je bila oduvijek obostrana želja. Svi znaju da je ovo moj klub u kojem uživam radeći. Zahvalnost dugujem svim svojim saradnicima, igračima, svima iz Radne zajednice Partizana, ali posebna zahvalnost ljudima iz uprave koji ulažu maksimalne napore da Partizan bude veliki i uspješan. Nemoguće je izostaviti sve zbog kojih se ovo radi, a to je armija navijača. Oni su pokretačka snaga, imate podataka kolika je bila posjećenost Partizana u ove dvije sezone Evrolige. Otkako sam se vratio, cilj mi je bio da Partizan bude redovan član Evrolige. Ovo što se dešava na našim utakmicama je prevazišlo granice sporta i Partizana. Postalo je nešto veliko, ogromno. Hvala navijačima na podršci i ljubavi koju nam daju, neka tako i nastave", poručio je Obradović.

Partizan u utorak (18:30) u prvom meču polufinala regionalnog takmičenja dočekuje Budućnost Voli.

"Budućnost kao sljedećeg protivnika treba da dočekamo kao sportskog rivala, da ukažemo poštovanje i da podrška bude prema Partizanu, da se pokaže ljubav prema klubu", poručio je Obradović.

Bonus video: