Bitka u Istanbulu, Dorsi: Najbitnija utakmica u seriji; Džejms: Vidjeli smo da je sve moguće

Fenerbahče i Monako večeras (19:45) igraju treći meč četvrtfinalne serije Evrolige, a prvi u Istanbulu. Nakon dva susreta u Monte Karlu rezultat je neriješen - 1:1

4390 pregleda 0 komentar(a)
Majk Džejms i Nik Kalates na utakmici Monaka i Fenerbahčea, Foto: Euroleague.net
Majk Džejms i Nik Kalates na utakmici Monaka i Fenerbahčea, Foto: Euroleague.net

Osim u seriji između Baskonije i Real Madrida, na ostalim mečevima četvrtfinala Evrolige je veoma uzbudljivo.

Makabi je sinoć u Beogradu savladao Panatianikos (85:83) i poveo 2:1 u seriji, a do vođstva (2:1) je stigla i Barselona, koja je u Atini vratila brejk i pobijedila Olimpijakos (82:80).

Neizvjesno i uzbudljivo je i u seriji Fenerbahčea i Monaka. Turska ekipa je u prvom susretu, u Monte Karlu, napravila brejk i povela, ali je u drugom meču ekipa Saše Obradovića izjednačila. Treći duel je večeras (19:45) u Istanbulu, očekuje se uzbudljiv susret, kao što su bila i prethodna dva.

"Potrebno je da podignemo nivo igre, da svaki meč igramo sve bolje. Biće veoma težak, fizički naporan meč. Svaki detalj je bitan. Ne smijemo da gubimo fokus, moramo da igramo našu igru", poručio je trener Fenera, Šarunas Jaskevičijus.

Tajler Dorsi je bio raspoložen u drugoj utakmici. Postigao je 11 prvih poena svoje ekipe, u jednom trenutku je trojke šutirao 6/6, ali na kraju njegova dobra partija nije bila dovoljna za još jedan brejk.

"Ovo je vjerovatno najbitnija utakmica u seriji. Dobili smo jednu utakmicu u Monte Karlu i sada je potrebno da odbranimo domaći teren. Moramo da izađemo sa pravom energijom, da budemo fokusirani, posebno na početku duela", smatra Dorsi.

U Monaku smatraju da dobra odbrana i kontrola skoka vode ka pobjedi na Bosforu.

"Moramo da kontrolišemo emocije, da budemo dosledni i u odbrani i u napadu. Ali, to je lakše reći, nego uraditi. Moraćemo da kontrolišemo i njihovu tranziciju. Borba će biti beskompromisna", smatra trener Monaka, Saša Obradović.

Fener će dati sve od sebe da zaustavi Majka Džejmsa.

"Naši prioriteti su dobra odbrana i kontrola skoka. U prethodna dva meča smo vidjeli da je sve moguće. Mi smo u prvom susretu ispustili veliku prednost, a onda je Fenerbahče, u drugoj utakmici, vodio do finiša, ali smo mi uspjeli da preokrenemo. Moram da budem agresivniji, da saigračima kreiram što bolje pozicije za šut. Fokusirani smo na ovaj meč", poručio je Džejms.

Bonus video: