Nisu čuda, sudijske greške ispisale istoriju u seriji Njujork-Filadelfija

Čudo košarkaša Tajriza Maksija omogućile četiri sudijske greške u finišu, navijači Njujorka otkupili ulaznice za šestu utakmicu u Filadelfiji

7143 pregleda 1 komentar(a)
Čudo u izvođenju Maksija u sjenci sudijskih grešaka, Foto: Reuters
Čudo u izvođenju Maksija u sjenci sudijskih grešaka, Foto: Reuters

U 25 godina istorije NBA bilo je tri puta, a samo u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Istoka, sudije su direktno odlučile utakmice Njujork Niksa i Filadelfije!

Filadelfija je slavila nakon produžetka u "Medison skver gardenu", do kojeg poštovanjem pravila igre nije trebalo doći i pobjedu bi upisala domaća ekipa. Ali...

Na 28,9 sekudni do kraja Njujork je imao šest poena prednsoti, na 24,8 sekudni Tajriz Maksi je pogodio trojku, uz faul Mičela Robinsona, ali je ušao u liniju za tri poena što su sudije previdjele.

I još tri odluke su bile na štetu Njujorka u finišu - oduzeteo im je 0,4 sekunde pri napadu Džajlena Bransona i šutu za pobjedu, nad njim nije sviran ni zastrašujući faul od Džoela Embida a ni Džoš Hart nije bio van terena u akciji na 41,5 sekudni do kraja.

Čudo Filadelfije u petoj utakmici slično je "čudu" Niksa u drugom meču serije, jer je i tu bilo više grešaka sudija u korist Njujorka.

Obje ekipe sada su se vratile nakon minusa od najmanje pet poena u posljednjih 30 sekundi regularnog dijela i dobile utakmicu u ovoj seriji - nešto što se dogodilo samo tri puta u proteklih 25 godina prije ovog plej-ofa, a sada dva puta u istoj seriji.

Tek, Filadelfija gubi sa 3:2, večeras iza ponoći u svojoj hali imaće težak posao!

Domaća ekipa neć imati prednost na tribinama?! Navijači Njujorka kupili su 42 odsto ulaznica za većerašnji duel. Domaći navijači "ugrabili" su tek 40 odsto karata.

Bonus video: