"Partizan, Crvena zvezda, Valensija, Virtus ili Alba ostaju bez Evrolige"

Direktor Evrolige, Paulijus Motiejunas, istakao da će neko od ovih timova ostati bez Evrolige naredne sezone, jer je Pariz obezbijedio učešće u ovom takmičenju

12460 pregleda 17 komentar(a)
Paulijus Motiejunas, Foto: Euroleague.net
Paulijus Motiejunas, Foto: Euroleague.net

Direktor Evrolige, Paulijus Motiejunas je, u velikom intervjuu za španski "As" kazao da će neko od klubova bez licence ostati bez ovog takmičenja naredne sezone.

Razlog je ulazak Pariza, osvajača Evrokupa, što znači da bi bez Evrolige naredne sezone mogli da ostanu Partizan, Crvena zvezda, Valensija, Virtus ili Alba.

"Ovi klubovi imaju 20 odsto šanse da ne igraju Evroligu sljedeće sezone. Svi su jednaki i partneri će odlučiti", kazao je Motiejunas.

Budući da je razgovor tekao za španski list, najviše je bilo riječi o Valensiji.

"Valensija je igrala dobro u prvom dijelu sezone i gradi novu, atraktivnu dvoranu. Veliki korak za klub. Rade velike, pozitivne stvari. Valensija je klub sa budućnošću u Evroligi. Ali je istina da će neko od ovih klubova morati da ostane bez Evrolige", poručio je Motiejunas.

Odluka o učesnicima za narednu sezonu biće donijeta u junu.

Motiejunas je u razgovoru za "As" istakao i koja su tržišta intersantna za Evroligu.

“Trenutno smo fokusirani na Berlin, Pariz i London u Evropi. Njemačka, Velika Britanija i Francuska su najzrelija tržišta“, smatra direktor Evrolige.

Motiejunas je rekao da je jedna od opcija da se spoje Evrokup i FIBA Liga šampiona.

"I dok se govori o tome, ne mogu da kažem da li će nešto da se dogodi ili ne. Mnogo je stvari koje treba riješiti. Naravno, to je jedna od tema, kao i reprezentativni 'prozori' i druge stvari“, poručio je Motiejunas.

Bonus video: