Žakelj: Nismo imali snage nakon isključenja Ferela, Rajt to nije mogao da iznese - primio je infuziju dva sata pred meč

„U prvom poluvremenu smo bili na nivou, pogotovo napadački. Lopta je kružila, imali smo ideju da protokom lopte i brzim napadima poremetimo Partizan. To smo i uspjeli, ali u odbrani energetski nismo bili na nivou prethodne utakmice”, rekao je trener Budućnosti nakon poraza u majstorici polufinala AdmiralBet ABA lige

17407 pregleda 14 komentar(a)
Foto: ABA liga /Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga /Dragana Stjepanović

Budućnost Voli ima za čime da žali nakon majstorice u Beogradu, konačnih 100:86 u korist Partizana ne govore kakav je bio meč više od 30 minuta, ali suština je ista - Podgoričani su završili nastup u AdmiralBet ABA ligi.

Trener Andrej Žakelj je uglavnom zadovoljan izdanjem svog tima, ali zna da je isključenje Jogija Ferela u 23. minutu odredilo tok utakmice.

„U prvom poluvremenu smo bili na nivou, pogotovo napadački. Lopta je kružila, imali smo ideju da protokom lopte i brzim napadima poremetimo Partizan. To smo i uspjeli, ali u odbrani energetski nismo bili na nivou prethodne utakmice”, rekao je Žakelj.

Drugo poluvrijeme je bilo drugačije, promijenio se i sudijski kriterijum.

„U drugom poluvremenu, nakon što smo ostali bez Ferela, nismo više imali snage i to je Partizan iskoristio. Nemam šta da zamjerim igračima, igrali su dobru košarku i imali dobar pristup u svakom meču od kada sam ovdje. Mislim da smo zajedno odigrali mnogo dobrih mečeva, ovo je jedan od njih. Tu mislim barem na poluvrijeme, dok nismo ostali bez plejmejkera. A i Mekinli Rajt je dva sata prije utakmice primao infuziju, nismo znali koliko će i da li će moći”, istakao je Žakelj i zaključio:

„Poremetio nas je izostanak Ferela. Partizan je to jako dobro iskoristio, znao je kako da pritisne Rajta, a on jednostavno nije bio spreman - odigrao je bolje nego što sam mislio da će da odigra. Čestitam Partizanu na plasmanu u finale, a mom timu na svemu što je pokazao”.

Trener Partizana Željko Obradović je pohvalio odbranu svoje ekipe.

„Odbrana je bila ključ. Posebno u drugom poluvremenu, kada smo usporili Budućnost velikom agresivnošću na njihovoj polovini terena. Uspjeli smo da razbijemo organizaciju igre rivala, a iz odbrane smo stekli samopouzdanje za igru u napadu“, rekao je Obradović.

Slijedi finale sa Zvezdom.

„Da li očekujem da će tenzije biti izbjegnute u finalu? Ja pričam istu priču od kako sam došao. I prije duela sa ekipom Budućnosti sam pozvao navijače da navijaju fer i sportski. Mi smo fokusirani na duele se velikim rivalom, pred njihovim navijačima. Moramo da mislimo samo o parketu i košarci“, dodao je Obradović.

Bonus video: