Baskonija bez plej-ofa, Ivanović: Mene prvog treba kriviti

Tim iz Vitorije poslije tri decenije ostao bez plasmana u doigravanje

6863 pregleda 1 komentar(a)
Duško Ivanović, Foto: Baskonia (X)
Duško Ivanović, Foto: Baskonia (X)

Prvi put nakon tri decenije košarkaši Baskonije neće igrati u plej-ofu španske Endesa lige - tim Duška Ivanovića je juče, u posljednjem kolu regularnog dijela, izgubio od Reala (106:100) i sezonu završio na devetom mjestu.

Baskonija je sezonu u domaćem šampionatu završila na devetom mjestu sa skorom 18-16 i ima pobjedu manje od Manrese, koja je u zoni plej-ofa.

"Mi smo oni koje treba kriviti. Večeras smo mogli da pobijedimo, ali je na kraju ovaj okršaj sumirao našu cjelokupnu sezonu. Naš stil je brza igra, šutevi sa distance i strpljenje, iako nam je na kraju druge četvrtine i početkom četvrte tog strpljenja nedostajalo. Ta dva momenta bila su ključna”, rekao je nakon meča sa Realom trener Baskonije, Duško Ivanović.

Ivanović je krajem oktobra preuzeo Baskoniju, uveo je u plej-of Evrolige, ali nije uspio da dođe do plej-ofa španskog šampionata.

"Tako je kako je, ne možemo da se vratimo. Izgubili smo neke utakmice koje je trebalo da dobijemo. Da smo im pristupili sa večerašnjim mentalitetom, sigurno bismo pobijedili u njima. Na kraju, nismo uspjeli. Želio bih samo da se zahvalim navijačima, jer su nam davali bezrezervnu podršku ove sezone, bez obzira na poraze. Pokazali su veličinu. Igrači su pokušali… Mene prvog treba kriviti”, poručio je Ivanović

Ivanović protiv Reala nije mogao da računa na Markusa Hauarda i Čimu Monekea.

"Prije utakmice sam rekao da čak i ako Markus Hauard i Čima Moneke ne budu igrali, da imamo dovoljno igrača da pobijedimo. Real Madrid nam uvijek stoji na putu, ispostavlja se, kako u domaćim takmičenjima, tako i u Evroligi, plej-ofu… Najbolji su tim u Evropi, ali kako kažu u Crnoj Gori, ‘pamti, pa vrati'”, zaključio je Ivanović.

Bonus video: