Sferopulos: Detalji su odlučili pobjednika

Zvezda je sinoć kao domaćin pobijedila Partizan sa 85:82, i povela sa 1:0 u finalnoj seriji regionalne AdmiralBet ABA lige

3965 pregleda 3 komentar(a)
Sferopulos na sinoćnjoj utakmici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Sferopulos na sinoćnjoj utakmici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je sinoć poslije pobjede nad Partizanom da je meč bio na vrhunskom nivou i da je njegova ekipa pokazala karakter.

"Stigli smo do prve pobjede, ostvarili smo cilj. Sitini detalji su odlučili pobjednika u meču koji je bio na vrhunskom nivou. Pokazali smo karakter, posebno u završnici, kada protivniku nismo dozvolili šest minuta da postigne koš iz igre", rekao je Sferopulos na konferenciji za novinare poslije meča.

Zvezda je sinoć kao domaćin pobijedila Partizan sa 85:82, i povela sa 1:0 u finalnoj seriji regionalne AdmiralBet ABA lige.

"Vodimo 1:0, ali ništa nije gotovo, nastavljamo sa borbom, čeka nas još mnogo posla. Hvala navijačima na podršci. Ja ne znam jezik i ne mogu da pričam o uvredama, ali nije bilo incidenata, ni ubacivanja predmeta na teren", dodao je Sferopulos.

On je rekao i da je "prva utakmica uvek teška za ekipu koja ima prednost domaćeg terena".

"Bili smo pod pritiskom, bilo je nervoze. Moramo da unaprijedimo neke stvari u narednom meču, da smanjimo greške kojih je bilo", reko je Sferopulos.

Serija se igra na tri pobjede, a Zvezda će i u narednom meču koji je na programu u srijedu biti domaćin.

Sferopulos je rekao i da je Nikola Topić povrijedio koljeno na sinoćnjem meču, ali da će "jasnija slika težine povrede biti tek poslije detaljnih lekarskih pregleda".

Bonus video: