"Studenti" počeli pripreme: Sve je podređeno razvoju igrača

"Ambicije kluba su vezane za razvoj mladih igrača i njihovo dalje napredovanje. Bili bi smo presrećni ukoliko bismo uspjeli da ostvarimo i njihove i naše ciljeve", kazao je direktor kluba Đuro Ostojić

8003 pregleda 1 komentar(a)
Drobnjak, Starovlah, trener Trajković i braća Ivišić na današnjoj pres konferenciji, Foto: Savo Prelević
Drobnjak, Starovlah, trener Trajković i braća Ivišić na današnjoj pres konferenciji, Foto: Savo Prelević

Studentski centar, razvojni tim Budućnost Volija, u predstojećoj sezoni razvijaće igrače u jačem takmičenju nego do sada - u ABA 2 ligi.

"Studenti" su krenuli u novu priču, uglavnom sa mladim momcima, koji bi, ukoliko sve bude išlo po planu, uskoro trebalo da budu prvotimci "starijeg brata".

"Ambicije kluba su vezane za razvoj mladih igrača i njihovo dalje napredovanje. Bili bi smo presrećni ukoliko bismo uspjeli da ostvarimo i njihove i naše ciljeve", kazao je direktor kluba Đuro Ostojić.

Iskustvo timu daju Nikola Pavličević i Emir Hadžibegović, a od danas su sa ekipom i Igor Drobnjak i Milić Starovlah.

Nova lica su i supertalentovani hrvatski "Tornjevi blizanci", braća Tomislav i Zvonimir Ivišić, 17-godišnjaci raskošnog potencijala.

"Nadam se da će se na njihovom primjeru najbolje vidjeti naš rad", kazao je Ostojić.

Ekipu će voditi Nenad Trajković, koji je najavio još novih lica.

"Očekujemo da budemo pojačani sa dva 'rukija' iz američke koledž košarke. To bi bila invensticija za budućnost, želimo da dovedemo igrače koji kod nas mogu da se dokažu i izgrade. Nije lako naći takve igrače, koji će u budućnosti moći da odgovore na zahtjeve klubova koji igraju u ABA Ligi i evropskim takmičenjima. Zbog toga se trudimo da nađemo prave igrače, da ne pogriješimo", kazao je Trajković.

I on je naglasio da je razvoj igrača prioritet.

"Osim Pavličevića i Hadžibegovića, ostali igrači neće imati iskustvo igranja u takmičenju kao što je ABA 2 Liga i ne možemo reći da idemo da osvojimo titulu, već da razigramo igrače koje imamo. Tim neće biti iskusan ali to nije opravdanje da svaku utakmicu ne odigramo na najvišem nivou i da probamo da dobijemo svaki meč. Ja mogu da obećavam da će tim da igra dobro, da će stručni štab koji je sastavljen od iskusnih trenera pomoći igračima da dođu do svojih ciljeva", naglasio je Trajković.

Igor Drobnjak i Milić Starovlah, koji su bili u "rosteru" Budućnosti, vide šansu da pokažu koliko mogu.

"Studentski centar je mlada ekipa sa velikom željom za dokazivanjem. Velika želja je prisutna, svi žele da napreduju", kazao je Drobnjak.

"Imaćemo dobru i konkurentnu ekipu za oba takmičenja - i za našu ligu i ABA 2 ligu. Nadam se da će zdravstvena situacija biti bolja u regionu i da neće biti prepreka koje bi mogle da otežaju tok takmičenja, jer smo se svi uželjeli košarke", kazao je Starovlah.

Bonus video: