Dejna Vajt probio blokadu: UFC 249 na ostrvu u Floridi

Bitke će se održati na ostrvu blizu Džeksonvila
2842 pregleda 1 komentar(a)
Toni Ferguson će se u glavnoj borbi večevi sudariti sa Džastinom Gejčijem, Foto: Beta/AP
Toni Ferguson će se u glavnoj borbi večevi sudariti sa Džastinom Gejčijem, Foto: Beta/AP

Blokadu svjetskog sporta od novog koronavirusa prvi će probiti borci u oktagonu! UFC će u Džeksonvilu na Floridi 9. maja organizovati veliki turnir, do kojeg je prvi čovjek te organizacije Dejna Vajt uspio da pobijedi brojne prepreke.

Potpisom ugovora je i definitivno poznato da će u glavnoj borbi biti zvanični pretendent na titulu u lakoj kategoriji Amerikanac Toni Ferguson i njegov zemljak Džastin Gejči, koji će zamijeniti aktuelnog šampiona iz Rusije Habiba Nurmagomedova.

Osim zamjene za borca koji je prerano napustio SAD, Vajt je da bi njegova organizacija bila prvi domaćin velikog turnira u jeku pandemije morao da savlada brojne druge prepeke - pronašao je mjesto u SAD gdje se ne primjenjuju američki zakoni, i iznajmio je ostrvo na kojem će se u bliskoj budućnosti skupljati borci iz svh krajeva svijeta i učestvovati na UFC turnirima.

- Ugovoriti borbu za titulu u lakoj kategoriji je bilo nemoguće, jer je počeo sveti mjesec ramazan, tokom kojeg se Habib nikada ne bori. On će organizaciji biti na raspolaganju tek u septembru ili oktobru. Ipak, Ferguson i Gejči su među najboljim borcima u toj kategoriji i biće to velika borba. Uzbudljiva i naporna. Do 23. maja planiramo ukupno četiri turnira na Ostrvu boraca, a oktagon će biti na plaži. U junu na Ostrvu boraca planiramo i međunarodne turnire - naglasio je Vajt.

U obzir su za majske borbe dolazili samo borci koje je bilo moguće dovesti bez problema sa avio saobraćajem, a da je Gejči pravi izbor u njegovom odsustvu, smatra i Nurmagomedov.

Peti pokušaj neporaženog šampiona da se oproba sa Fergusonom nije uspio, ali prvi put da nije bila u pitanju povreda nekog od njih dvojice.

- Sa Fergusonom se uopšte neću boriti. Makar ne u narednoj odbrani titule, jer smatram da je Džastin borac koji uopšte ne odgovara zvaničnom izazivaču. Da, mislim da će Džastin slaviti - kazao je Nurmagomedov.

U Džeksonvilu bez prisustva publike, ali uz veliki televizijski šou, Vajt je uspio da obezbijedi čak 12 borbi, od toga šest u glavnom dijelu programa.

Glavna uvodna borba će biti meč za titulu između šampiona u bantamu, Henrija Sehuda i Dominika Kruza.

Bonus video: