Američki sprinter "srušio" Boltov rekord, pa saznao da nije trčao 200 metara

"Ovo ne može biti istina, čak i on u nevjerici širi ruke", komentarisao je TV reporter koji je pratio dešavanja sa staze

7737 pregleda 0 komentar(a)
Noa Lajls, Foto: AP
Noa Lajls, Foto: AP

Američki sprinter Noa Lajls je nekoliko minuta živio u uvjerenju da je oborio svjetski rekord Useina Bolta na 200 metara (19,19) i da je stazu istrča za nevjerovatnih 18,90 sekundi na egzibicionom takmičenju na Floridi.

Lajls je bio u nevjerici nakon što je prešao ciljnu ravninu i kada je vidio rezultat, da bi samo nekoliko minuta kasnije shvatio, kao i svi, da je zapravo bio u pogrešnoj stazi, kraćoj za 15 metara, tako da je zapravo trčao - 185 metara.

"Ovo ne može biti istina, čak i on u nevjerici širi ruke", komentarisao je TV reporter koji je pratio dešavanja sa staze.

Lajlsov "najbolji rezultat svih vremena" bio je, zapravo, veliki kiks organizatora jednog od najambicioznijih atletskih događaja u jeku pandemije koronavirusa zbog čega je sprinter bio razočaran.

"Ne možete se igrati sa mojim emocijama ovako... Stavili ste me u pogrešnu traku", prokomentarisao je Amerikanac na Twitteru.

Bonus video: