Leteći Holanđanin najbrži na treninzima na Red Bul ringu

Bude li padala snažna kiša koja bi mogla da uzrokuje otakazivanje subotnje borbe za startna mjesta, onda će ona biti određena prema rezultatima drugog slobodnog treninga

4577 pregleda 0 komentar(a)
Maks Ferstapen, Foto: AP
Maks Ferstapen, Foto: AP

Holanđanin Maks Ferstapen (Red Bul) odvozio je najbrži krug na drugom slobodnom treningu koji je u petak vožen na Red Bul Ringu u austrijskom Špilbergu, ostavivši iza sebe pobjednika prošlonedjeljne trke za VN Austrije Finca Valterija Botasa (Mercedes).

Ferstapen je bio brži od Botas je bio 43 hiljadita dijela sekunde.

Treće vrijeme imao je Meksikanac Serhio Peres (Rejsing Point) koji je imao najbolje vrijeme na prvom slobodnom treningu.

S obzirom na lošu vremensku prognozu za subotu, ovaj bi trening mogao bo da dobije na važnosti. Naime, bude li padala snažna kiša koja bi mogla da uzrokuje otakazivanje subotnje borbe za startna mjesta, onda će ona biti određena prema rezultatima drugog slobodnog treninga.

To bi bilo loše za aktuelnog svjetskog prvaka Britanca Luisa Hamiltona (Mercedes), koji je imao tek šesto vrijeme, a u petak su nastavljene muke za Njemca Sebastijana Fetela (Ferari) koji je imao tek 16. rezultat.

Bez plasmana je ostao Australijanac Danijel Rikardo (Reno), koji je izletio na početku treninga.

Bonus video: