Odgovor Bokserskog saveza: Kako su svi ostali potpisali ugovore, a Budvani nisu ništa znali

UO BSCG se pita "ako su članovi iz svih ostalih klubova već potpisali Ugovore o stipendiranju i iste dostavili savezu, kako drugačije shvatiti potez BK Budva, do namjernu zloupotrebu svojih članova zarad iznošenja neistinitih informacija, izlažući navedene sportiste dodatnom riziku u kontekstu novonastale situacije i epidemije KOVID-19"

3120 pregleda 166 reakcija 2 komentar(a)
BSCG, Foto: Printscreen
BSCG, Foto: Printscreen

Upravni odbor Bokserskog saveza Crne Gore reagovao je na obraćanje BK Budva, čiji su takmičari juče dolazili da potpišu stipendijske ugovore u Podgorici, a koji su, kako je navedeno iz kluba, zatekli zaključane kancelarije saveza.

U reagovanju BSCG se ističe da je na sajtu saveza "27. jula objavljeno da se potpisivanje ugovora odlaže znog novonastale situacije sa koronavirusom, prema mjerama NKT-a".

"BSCG je po ko zna koji put primoran da reaguje povodom iznošenja neistina o radu saveza.

Posljednje netačno informisanje javnosti iznosi BK Budva koji tvrdi da nije blagovremeno obaviješten o promjeni načina zaključivanja Ugovora o stipendiji.

Povezani članci

29. Jul 2020.

Pobjegli zbog korone ili od obaveze bokserima?

O tome koliko BK Budva prati rad svog nadležnog nacionalnog saveza govori podatak da i pored toga što su svim klubovima čiji su članovi stipendisti uredno dostavljeni stipendijski ugovori na potpis i na sajtu saveza objavljeno obavještenje dana 27.7.2020. godine da će se odložiti potpisivanje stipendijskih ugovora koje je trebalo da se održi 29.07.2020. u 11 časova u prostorijama BSCG. Sve zbog novonastale situacije sa koronavirusom, prema mjerama NKT-a", navodi se u reagovanju BSCG, u kome se ističe da "BK Budva očigledno zlonamjerno ignoriše komunikaciju pri čemu ne informiše svoje članove da su im ugovori u stvari dostavljeni na potpis".

"U obavještenju Bokserskog saveza je navedeno da će svi stipendisti dobiti ugovore putem mejla kluba kako bi se obavilo potpisivanje. U skladu sa objavljenim obavještenjem na sajtu saveza, dana 27.07.2020, svim klubovima su dostavljeni ugovori na potpis za svakog stipendistu pojedinačno.

Očigledna namjera da se javnost dodatno dezinformiše i namjera da se dodatno diskredituje rad saveza ogleda se u prećutkivanju BK Budva da su dobili ugovore putem mejla.

Kako bi prekinuli prepiske o utvrđivanju da li su klubovima poslati ugovori, da li su klubovi obaviješteni, u cilju prikazivanja činjeničnog stanja, prinuđeni smo da dostavimo na uvid poslate mejlove", navodi BSCG.

UO BSCG se pita "ako su članovi iz svih ostalih klubova već potpisali Ugovore o stipendiranju i iste dostavili savezu, kako drugačije shvatiti potez BK Budva, do namjernu zloupotrebu svojih članova zarad iznošenja neistinitih informacija, izlažući navedene sportiste dodatnom riziku u kontekstu novonastale situacije i epidemije KOVID-19".

"Kada je u pitanju neistina koju je BK Budva iznio da određeni takmičari nisu trebali da dobiju stipendiju, Bokserski savez ukazuje da je odabir takmičara za stipendiranje pripreman vrlo pažljivo od strane ovog saveza i kao takav dostavljen Ministarstvu sporta i mladih koje je za njihovo stipendiranje izdvojilo 21.600 eura.

Bokserski savwez svoje aktivnosti sprovodi transparentno i u cilju tačnog informisanja stojimo na raspolaganju svim zainteresovanim subjektima.

Na kraju, kao što je BK Budva prećutao svojim takmičarima da im je Bokserski savez ugovore za stipendiranje poslao elektronskim putem sa namjerom da naše sportiste ne izlažemo riziku od koronavirusa, isto tako je prećutao javnosti u Crnoj Gori da je za organizaciju Evropskog prvenstva za mlade u Budvi, koje je odloženo zbog pandemije, kupio svu potrebnu opremu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: