Luis Hamilton: Srce mi je sišlo u pete!

Britanac je imao sreće da mu je pneumatik stradao blizu cilja,a li i odluka Ferstapena da promijeni pneumatike i vozi za dodatni poen najbržeg kruga

8318 pregleda 3 komentar(a)
Pirelijevi pneumatici izdali su i Botasa, Sajnsa..., Foto: Beta/AP
Pirelijevi pneumatici izdali su i Botasa, Sajnsa..., Foto: Beta/AP

Iako je na dva kruga do kraja trke u svom Silverstonu za Veliku nagradu Velike Britanije, vozač Mercedesa Luis Hamilton imao peko 33 sekunde prednosti, uslijedio je epski finiš...

Na sreću Mercedesa, cilj je bio blizu kada je Britancu "izgorio" prednji lijevi pneumatik.

"Do zadnjeg kruga, sve je teklo glatko. Valteri je bio nevjerovatno napadački nastrojen, ali kada sam čuo da je imao problem sa pneumatikom, bio sam neuporedivo oprezniji posmatrao sam pneumatike svog bolida - sve je izgledalo u najboljem redu. A onda, odjednom na pravini sam vidio gumi-defekt i srce mi je sišlo u pete! Pokušao sam da zadržim brzinu i molio sam se da stignem na vrijeme u cilj. Uspio sam, jedva!. Možda je trebalo poći u pit stop", kazao je Hamilton.

Na kraju uspio je da zadrži 5,8 sekundi prednosti nad Ferstapenom,kojem je pobjedu odnio baš odlazak u pit stop pred dva posljednja kruga.

"I jesmo i nismo imali sreće. Zadovoljan sam drugim mjestom. Sačuvali smo taj pit-stop zbog pokušaja da promjenom guma ostvarim najbrži krug, a na deset krugova do kraja vidio sam da mi pneumatici nisu u najboljem stanju. kada se Valteriju desio peh, tražio sam da promijenim pneumatike i odvozim najbrži krug", objasnio je vozač Red Bula.

Bonus video: