Dobre vijesti iz Poljske: Holandski biciklista izašao iz kome

"Pacijent je svjestan, reaguje na upite, diše samostalno, sve je normalno", kazao je poljskim medijima Pavel Grenpeter, zamjenik upravnika bolnice

1947 pregleda 0 komentar(a)
Strahovit pad u finišu, Foto: AP
Strahovit pad u finišu, Foto: AP

Holandski biciklista Fabio Jakobsen izašao je iz kome dva dana nakon teškog pada u završnici prve etape Trke oko Poljske u Katovicama i mogao bi uskoro da bude otpušten na kućno liječenje, objavili su organizatori trke.

"Imamo dobre vijesti iz bolnice. Fabio Jakobsen je sada izvan kome i njegovo opšte stanje je dobro", napisali su organizatori na Twitter profilu.

"Pacijent je svjestan, reaguje na upite, diše samostalno, sve je normalno", kazao je poljskim medijima Pavel Grenpeter, zamjenik upravnika bolnice.

Dodao je da bi pacijent sada trebalo da prođe medicinsku rehabilitaciju prije povratka kući.

"Ako je preživio onakav pad, sigurno će se vratiti sportu jer nema neuroloških simptoma", dodao je Grenpeter.

Jakobsen je nastradao u ciljnom sprintu kada kada ga je sunarodnnik Dilan Grenevegen nesportski izgurao sa staze.

Grenevegen, koji je i sam pao prilikom sprinta, imao je operaciju zbog slomljene ključne kosti, a u četvrtak se izvinio.

"Ne mogu pronaći riječi kojima bih opisao koliko mi je žao Fabija i ostalih koji su pali ili pogođeni. Trenutno je najvažnije Fabiovo zdravlje. Na njega stalno mislim", napisao je Gronevegen na Twitter profilu.

Uprkos tome, šef ekipe Deseunink Patrik Lefevr objavio da je "podnio prijavu protiv Grenevegena Međunarodnoj biciklističkoj federaciji (UCI), kao i policiji u Poljskoj ".

Bonus video: