Suzuki napokon prvi - Rinsu pobjeda, Miru vođstvo u poretku

Mark Markes bez šansi za petu uzastopnu titulu, Suzuki se nada tituli nakon dviej decenija

4076 pregleda 1 komentar(a)
Rins najbržu u 10. trci sezone, Foto: Beta/AP
Rins najbržu u 10. trci sezone, Foto: Beta/AP

Vozač Suzukija Aleks Rins pobjednik je 10. trke šampianta Kraljevske klase u motociklizmu, koa je vožena za veliku nagradu Aragona. On je osmi različiti pobjednik ove sezone u Moto GP šampionatu

Rins je na stazi "Motorlend“ upisao treći trijumf u Kraljevskoj klasi, a 15. u karijeri, pošto je uspeo da se odupre od napada Aleksa Markesa na Repsol Hondi. Mlađi od braće Markes je na kraju imao 263 hiljaditinke zaostatka, a u Aragonu je došao do drugog podijuma u dvije nedjelje.

Na posjednjem stepeniku pobjedničkog postolja našao se drugi vozač Suzukija Đoan Mir, koji je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu. Mir je to uspio zahvaljujući trećem mjestu i tek 18. poziciji Fabija Kvartarara, koji je imao pol poziciju ali i povredu pa je na štakama pristupio motociklu.

Mladi Španac, Mir, postao je prvi vozač Suzukija koji je poveo u šampionatu poslije 20 godina, kada je Keni Roberts Džunior bio šampion.

Pred poslednje četiri trke sezone, Mir drži čelo generalnog plasmana sa 121 bodom, Kvartararo ima šest manje, dok je treći Vinjales sa 109. U igri je i dalje i Andrea Doviciozo, koji na četvrtoj poziciji ima 106 bodova.

Šanse za petu uzastopnu titulu izgubio je neučešćem u Aragonu Španac na Hondi, Mark Markes. Vozač Jamahe i najtrofejniji motociklista, Valentino Rosi je propustio ovu ali će i narednu trku zbog korona virusa kojim je inficiran. Naredna trka sezone u Moto GP šampionatu vozi se već naredne nedjelje za Veliku nagradu Teruela, takođe na stazi „Motorlend“.

Bonus video: