Radonjić nemoćan protiv Hrgovića: Padao četiri puta i ustajao, zbog povrede arkade predao meč

Zagrepčanin Filip Hrgović deklasirao Marka Radonjića u Klagenfurtu i odbranio internacionalni IBF pojas

18975 pregleda 15 komentar(a)
Hrgović opravdao ulogu apsolutnog favorita, Foto: Tviter
Hrgović opravdao ulogu apsolutnog favorita, Foto: Tviter

Crnogorski teškaš Marko Radonjić uspio je da podigne publiku na noge u austrijskom Klagenfurtu, ali samo zbog srčanosti i nevjerovatne izdržljivosti.

Cetinjanin se dizao čak pet puta sa poda i nastavljao okršaj sa dominatnim Zagrepčaninom Filipom Hrgovićem, koji je dobio meč prekidom početkom 4. runde.

I to zbog povrede arkade, ali i iscrpljenosti 31-godišnjeg Radonjića, pa je Hrgović zadržao internacionalni IBF pojas ali i stekao šanse da napadne svjetsku titulu.

Nakon ispitivanja snaga, u izjednačenoj prve runde Hrgović je bio bolji samo za sjajan desni direkt u posljednjih pola minuta.

Druga je runda počela sjajnim lijevim krošeom Radonjića, ali to je bilo sve.

Novim pokušajem je prišao isuviše blizu i gorostasni Hrvat je to iskoristio da preko garda pogodi iza uha našeg boskera i baci ga na patos ringa na sredini druge runde. Radonjić je pao i na početku posljednjeg minuta zbog udarca u tijelo, ali je ustajao i krenuo naprijed - dobio je, međutim, novi udarac i nokdaun par sekundi do kraja.

U trećoj rundi je pirmio još jedan snažan udarac u stomak, nakon kojeg mu je brojano ali i udarac iznad lijevog oka.

Zbog problema sa arkadom Radonjić je odmah po početku četvrte rudne predao meč.

Hrgović, osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama 2016. je svjetsku profi slavu zaslužio prošlogodišnjom pobjedom nokautom nad sjajnim Amerikancem Ridelom Bukerom u Holivudu, i blizu je šansi da napadne titule koje sada drže Entoni Džošua (WBA, IBF, WBO) i Tajson Fjuri (WBC).

Hrgović je od meča sa Amerikancem bio bez borbe, jer nijedan rival iz 15 prvorangiranih nije prihvatio izazov "Čekića" iz Zagreba. On je slavio 13. profi trijumf, 11. nokautom.

Radonjić je poražen prvi put, nakon 22 pobjede nokautom, ali nad neuporedivo slabije rangiranim bokserima.

Bonus video: