Održan prvi tekbol turnir u Crnoj Gori: Janković najbolji u singlu, Žarković i Jovanović u dublu

Turnir je imao i revijalni dio gdje su gledaoci mogli da uživaju u sjajnom nastupu para tekbol igrača, a odigran je i prijateljski meč u mješovitom dublu, u kojem su nastupile U19 reprezentativke Crne Gore u fudbalu - Sara Simonović i Nejla Bicić

4301 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Tekbol savez Crne Gore
Foto: Tekbol savez Crne Gore

U Podgorici je juče, u filmskom studiju Dragutinović održan prvi tekbol turnir u Crnoj Gori.

Saopšteno je da su prvi turnir obilježili originalna ideja i visok organizacioni nivo, te da su se u sjajnoj atmosferi i uz veliko interesovanje za učešće, ekipe nadmetale u singlu i dublu, a gledaoci su, i pored činjenice da ovaj sport tek od nedavno postoji u Crnoj Gori, imali priliku da uživaju u majstorijama i atrkativnim potezima tekbol igrača.

Predsjednik tekbol saveza Crne Gore, Milorad Šutulović, izjavio je da je ovo novi sport koji se na globalnoj sceni razvija rekordnom brzinom i koji je za kratko vrijeme stekao ogromnu popularnost. U skladu sa ovim svjetskim trendom, cilj Tekbol saveza je da podigne organizacioni nivo sportskih takmičenja, ponudi nešto drugačije i moderno, kako bi vidljivost i interesovanje za tekbol u Crnoj Gori bili na željenom nivou.

"U tome smo imali punu podršku naših partnera Svjetske tekbol organizacije, Crnogorskog olimpijskog komiteta, Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, Fudbalskog saveza Crne Gore, kao i IDEA-e", saopšteno je iz Tekbol saveza Crne Gore.

Pobjednik turnira u singlu bio je Željko Janković, a u dublu su najbolji bili Marko Žarković i Andrija Jovanović, koji će sredinom marta predstavljati našu državu na stanici Svjetske tekbol serije u Parizu.

Željko Janković
foto: Tekbol savez Crne Gore

Turnir je imao i revijalni dio gdje su gledaoci mogli da uživaju u sjajnom nastupu para tekbol igrača, a odigran je i prijateljski meč u mješovitom dublu, u kojem su nastupile U19 reprezentativke Crne Gore u fudbalu - Sara Simonović i Nejla Bicić. Takođe, u turnir su kroz razne aktivacije i igre uključene mlađe kategorije sportista.

„Uložili smo veliki trud da sa prvog turnira pošaljemo jasnu poruku da će ovaj sport imati priliku da igra svako ko želi i da ćemo posebno voditi računa o zastupljenosti takmičara iz kategorije lica sa invaliditetom, uključivanju žena u ovaj sport kao i jačanju baze sa našim najmlađim tekbol igračima. Uvjeren sam da ćemo u realizaciji navedenih aktivnosti u narednom periodu imati punu podršku ključnih institucija, Uprave za sport i mlade i Crnogorskog olimpijskog komiteta“.

Nagradni fond na turniru je iznosio 1000 eura, a Tekbol savez Crne Gore je obezbijedio i odlazak i učešće naših reprezentativaca na prvom međunarodnom takmičenju na kojem će se vijoriti zastava naše države.

Bonus video: