Milivoj Dukić 15. na svjetskoj rang listi, Ilija Marković deveti u razredu mladih

Prvu polovinu sezone obilježili sjajni rezultati crnogorskih jedriličara

2022 pregleda 0 komentar(a)
Ilija Dukić jedri u zlatnoj svjetskoj grupi, Foto: Mnesails
Ilija Dukić jedri u zlatnoj svjetskoj grupi, Foto: Mnesails

Crnogorski reprezantativci u olimijskoj klasi ILCA7 ostvarili su napredak na najnovijoj Svjetskoj rang listi u toj klasi - Milivoj Dukić je sada na 15. mjestu, dok je Ilija Marković na 67. mestu u seniorskoj konkurenciji, a trenutno je deveti jedriličar planete u konkurenciji jedriličara do 21 godine.

Na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Meksiku, na kome je Crna Gora, zahvaljujući sjajnim rezultatima u proteklom periodu imala dva učesnika, naši reprezentativci su ostvarili veliku uspjeh, jer su Milivoj Dukić i Ilija Marković stigli do finalne, odnosno zlatne grupe.

Sjajnu godinu je otvorio Nikola Golubović osvajanjem bronzane medalje na Velikoj nagradi Mornara. Nastavio je Ilija Marković, koji je stigao do zlatne medalje na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u konkurenciji za jedriličare do 21 godine, zatim i do zlatne grupe na seniorskom Svjetskom prvenstvu.

U međuvremenu, Nikola Golubović je osvojio bronzanu medalju na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u klasi ILCA 6, dok su Nikola Golubović i Pavle Musić stigli do finalne, odnosno zlate grupe na Evrokupu, takmičenju koje je u rangu šampionata Evrope.

Plan takmičenja u nastavku sezone izgleda ovako - Mediteranske igre (od 25. juna do 5. jula, Dukić, Marković), Evropsko prvenstvo ILCA 6 za mlade u Solunu (29. juna do 6. jula, Nikola Golubović), Svjetsko prvenstvo za mlade u Hagu (od 8. do 15. jula, Nikola Golubović), Svjetski kup u Marseju (Dukić, Marković), U21 Svjetsko prvenstvo u Vilamuri (od 15. do 28. avgusta, Marković), Evropakup (od 6. do 9. oktobra Tivat), Svjetsko prvenstvo ILCA 6 u Kini (od 10. do 17. oktobra, Golubović), Evropsko prvenstvo u Ieru (od 14. do 21. novembra, Dukić, Marković)

Bonus video: