Dva minuta oči u oči: Usik i Džošua spremni za bespoštednu borbu (VIDEO)

Biće to njihov drugi međusobni duel, a u prvom, prošlog septembra u Londonu, bivši neprikosnoveni svjetski prvak u kruzer kategoriji očitao lekciju Britancu i postao vlasnik WBA, WBO, IBF i IBO pojaseva u teškoj kategoriji

9739 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Oleksandar Usik, šampion, i Entoni Džošua, izazivač, imali su danas u Džedi “susret bliske vrste”, skoro dva minuta gledali su se oči u oči, nijedan od njih nije trepnuo, najavivši bespoštednu borbu u Džedi u subotu (18 časova).

Biće to njihov drugi međusobni duel, a u prvom, prošlog septembra u Londonu, bivši neprikosnoveni svjetski prvak u kruzer kategoriji očitao lekciju Britancu i postao vlasnik WBA, WBO, IBF i IBO pojaseva u teškoj kategoriji.

Upitan šta je video u Džošuinim očima, Ukrajinac je odgovorio:

"Sebe".

Usik je djelovao samouvjereno, prednost mu daju i bukmejkeri, nakon što je moćni Ukrajinac u prvom duelu pokazao zavidnu klasu i tehniku, za koju klasični teškaš kakav je Džošua nije bio spreman.

“Radujem se borbi, spreman sam za 12 rundi”, kazao je Džošua.

Usik ima i dvostruki motiv, on je nada cijele nacije, koja vodi pravi rat za opstanak nakon ruske invazije. Džošua, s druge strane, ima teret da se vrati na šampionski put, dok bi još jedan poraz postavio velika pitanja o njegovoj budućnosti.

Bonus video: