Budvanskim bokserima zabranjen ulazak u Moldaviju, vraćaju ih kući prvim jutarnjim letom

"Nakon nekoliko časova čekanja, oduzeta su im dokumenta i naložen je povratak prvim avionom koji leti tek sjutra ujutro u 9.20 u Istanbul, pa tek uveče u 19.40 iz Istanbula u Podgoricu. Tako će putešestvije po aerodromima trajati skoro puna dva dana do povratka kući", piše na FB profilu BK Budva

23869 pregleda 22 komentar(a)
Foto: BK Budva
Foto: BK Budva

Moldavija je danas na nekoliko sati odlučila da zatvori svoj vazdušni prostor, zbog straha od ruske invazije.

Predsjednica Maja Sandu je juče rekla da državljani Rusije, Crne Gore, Bjelorusije i Srbije ulaze u Moldaviju kako bi pokušali da izazovu proteste u pokušaju da se "legitimna vlada promijeni u nelegalnu vladu koju kontroliše Ruska Federacija".

U tom metežu našli su se i bokseri BK Budva, koji su doputovali u Kišinjev, da bi učestvovali na turniru "Pavel Lućeski". Nije im, međutim, dozvoljen ulazak u zemlju, već je naloženo da se sjutrašnjim letom vrate u Istanbul, o čemu je najuspješniji bokserski klub u zemlji obavijestio javnost putem Fejsbuka.

"Na današnjem putu našu ekipu zadesila je neočekivana i neprijatna situacija. Naime, na aerodromu u Kišinjevu bez konkretnog objašnjenja policija nije dozvolila našem timu ulazak u Moldaviju. Nakon nekoliko časova, čekanja oduzeta su im dokumenta i naložen je povratak prvim avionom koji leti tek sjutra ujutro u 9.20 u Istanbul, pa tek uveče u 19.40 iz Istanbula u Podgoricu. Tako će putešestvije po aerodromima trajati skoro puna dva dana do povratka kući", piše na FB profilu BK Budva.

Predsjednica Moldavije Maja Sandu optužila je juče Rusiju da planira da upotrijebi strane sabotere da sruši rukovodstvo zemlje, zaustavi njeno pridruživanje Evropskoj uniji i iskoristi to u ratu protiv Ukrajine.

Ona je kazala da taj plan uključuje građane Rusije, Crne Gore, Bjelorusije i Srbije koji ulaze u Moldaviju kako bi pokušali da izazovu proteste u pokušaju da se "legitimna vlada promijeni u nelegalnu vladu koju kontroliše Ruska Federacija".

Sandu je to kazala nakon što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski prošle sedmice rekao da je njegova zemlja otkrila ruski obavještajni plan "za uništenje Moldavije", a nekoliko dana nakon što je vlada te zemlje podnijela ostavku.

Njene navode je komentarisao i premijer Crne Gore Dritan Abazović, navodeći da se stvorio utisak kao da Crna Gora učestvuje u problemima u Moldaviji.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova takođe je odbacilo tvrdnje predsjednice Moldavije da Moskva planira da destabilizuje situaciju u bivšoj sovjetskoj republici.

Njene navode je negirao i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i zatražio da organi te zemlje hitno dostave svaku informaciju koju posjeduju.

Bonus video: