Fernando Alonso: Na sporim stazama polažemo najveće nade

Šampionat Formule 1 nastavlja se za vikend, a trka za Veliku nagradu Emilije Romanje na Imoli vozi se u nedjelju od 15 časova

2136 pregleda 2 komentar(a)
Fernando Alonso, Foto: Reuters
Fernando Alonso, Foto: Reuters

Vozač Aston Martina Fernando Alonso vjeruje da ove sezone može da pobijedi u jednoj trci Formule 1 i istakao Veliku nagradu Monaka kao možda najbolju priliku.

Dvostruki svjetski šampion dobro je počeo ovu sezonu, bio je treći u četiri od prvih pet trka, a Aston Martin je drugi na tabeli konstruktora, iza šampiona Red Bula.

Alonsovi plasmani na podijum proslavljaju se skoro kao pobjede, a poslije niza dobrih rezultata 41-godišnji vozač razmišlja o pobjedi.

Upitan da li bi ove sezone mogao da ostvari "pobjedu ili dvije", Alonso je za Skaj odgovorio: "Mislim da mogu, da".

Na dodatno pitanje na kojoj stazi bi mogao da trijumfuje, Alonso je rekao da ne zna.

"Čini se da imamo bolid koji možda nije najbrži na pravcima. Moramo to da popravimo, ali veoma smo dobri u krivinama. Tako da, rekao bih najsporije staze u šampionatu, recimo Monako, Budimpešta, Singapur. Mislim da na takvoj vrsti staza u ovom trenutku polažemo najveće nade", naveo je on.

Alonso je nadmašio timskog kolegu Lensa Strola, ali ne može ozbiljnije da se suprotstavi vozačima Red Bula Maksu Ferstapenu i Serhiju Peresu. Holanđanin je pobijedio u tri, a Meksikanac u dvije trke ove sezone.

"Mislim da je na početku godine podijum bio nevjerovatan. Sada poslije četiri podijuma, želimo više, najmanje drugo mjesto. Ali, znate, dva Red Bula su uvijek nesalomiva i oni su uvijek super-brzi. Red Bul je jači, brži i uvijek je bio izvanredno pouzdan, nakon što su oba vozila završila svaku trku", rekao je Alonso.

"Ako jednog dana tamo dođe do pukotine, ako se ukaže prilika, moramo da budemo u toj poziciji i da ne pravimo greške tokom vikenda", dodao je španski vozač, koji je do sada ostvario 32 pobjede u Formuli 1.

Šampionat Formule 1 nastavlja se za vikend, a trka za Veliku nagradu Emilije Romanje na Imoli vozi se u nedjelju od 15 časova.

Bonus video: