Crnogorske ragbistkinje šeste na Evropskom prvenstvu

Sljedećeg vikenda Crna Gora je domaćin Evropskog prvenstva Konferencija 2 u muškoj konkurenciji

5895 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Rugby Europe
Foto: Rugby Europe

Ženska ragbi reprezentacija osvojila je 6. mjesto na Evropskom prvenstvu Konferencija 1 u olimpijskoj verziji ragbija 7, od devet ekipa, koje je održano u Beogradu od petka do danas.

Reprezentacija je imala peh jer su se na Igrama malih zemalja, koje su završene šest dana prije ovog takmičenja i gdje su osvojile bronzanu medalju, imali dvije povrijeđene igračice a na samom početku Evropskog prvenstva povrijedila se još jedna, zbog čega su igrale u oslabljenom sastavu.

Međutim i pored toga djevojke su pokazale veliku požrtvovanost i borbenost, što potvrđuje da su svakoj ekipi sa kojom su igrali dali najmanje jedan esej. Crna Gora je imala i tešku grupu - Švajcarsku, koja je osvojila turnir i od koje je izgubila sa 21:5 i Litvaniju koja je bila četvrta i od koje su izgubili sa 31:10.

Crna Gora je zatim pobjedila Andoru, viceprvaka ovog prvenstva, sa 19:17. Andora je na ovom prvenstvu izgubila samo od Crne Gore i od Švajcarske u finalu.

U doigravanju za plasman od petog do sedmog mjesta, Crna Gora je izgubila od Malte sa 35:10 dok je dobila Hrvatsku sa 15:10.

Za Crnu Goru na ovom takmičenju igrale su Ivana Čađenović, Amina Tukić, kapiten Zorica Kostić, Katarina Martinović, Saba Sekulović, Nađa Milačić, Dragica Kovačević, Olivera Mišković, Aleksandra Lukačević, Marija Rašović i Anđela Andrić.

U muškoj konkurenciju na ovom turniru u finalu je Turska pobjedila Monako sa 14:12.

Sljedećeg vikenda Crna Gora je domaćin Evropskog prvenstva Konferencija 2 u muškoj konkurenciji.

Bonus video: