Tekbol stigao i u Tivat

U sklopu projekta „Tekbol u Tivtu“, a u saradnji sa Opštinom i Turističkom organizacijom Tivat, u ovom gradu su postavljena tri TEQ stola

3939 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Tekbol savez Crne Gore
Foto: Tekbol savez Crne Gore

Nakon Nikšića, Ulcinja, Herceg Novog i Pljevalja, u 2023. godini, tekbol je stigao i u Tivat.

U sklopu projekta „Tekbol u Tivtu“, a u saradnji sa Opštinom i Turističkom organizacijom Tivat, u ovom gradu su postavljena tri TEQ stola, i to u dvorištu JU OŠ „Drago Milović“, na pomoćnom stadionu FK Arsenal i u SC Župa.

Tim povodom, u petak, 23. juna, održana je promocija TEQ sportova, u kojoj su učestvovali učenici osnovne škole, članovi mlađih kategorija FK Arsenal, kao i mladi odbojkaši i odbojkašice Odbojkaškog kluba Gimnazijalac.

Promociji su prisustvovali i predsjednik opštine, Željko Komnenović, potpredsjednik opštine, dr Andrija Petković, sekretarka za društvene djelatnosti, Olivera Mišković Vidović, menadžerka opštine, Patricija Pobrić, direktorica OŠ, Slavka Mirković, direktorica Turističke organizacije Nina Lakićević i direktor SC Župa, Predrag Kovačević.

„Odlični su stolovi i za tekbol, ali i za odbojku i stoni tenis. Ovo je tek početak naše saradnje sa Tekbol savezom Crne Gore. Šest stolova ćemo postaviti na šest lokacija u Tivtu. Tekbol je sport budućnosti, a opština Tivat gleda u budućnost. Ja se iskreno nadam da će Tivat i kroz tekbol imati svog reprezentativca na Olimpijadi. Sve i da ne bude tako, u planu nam je popularisanje ovog sporta u Tivtu. Spremamo i spektakl sredinom avgusta na Rivi", kazao je potpredsjednik opštine dr Andrija Petković.

„Iskoristiću priliku da se zahvalim Opštini Tivat i Turističkoj organizaciji Tivat za podršku u realizaciji ovog projekta. Multifunckionalnost TEQ stolova je poruka koju smo htjeli da pošaljemo djeci, jer se na ovom stolu mogu igrati mnogi sportovi. Nakon postavljanja šest stolova, 19. i 20. avgusta na Gradskoj rivi Pine organizujemo veliki tekbol turnir”, rekao je Milorad Šutulović, predsjednik Tekbol saveza Crne Gore.

Prije turnira u Tivtu, tekbol igrače u julu očekuje novi turnir Crnogorske tekbol lige, kao i početak Jadranske tekbol lige. Takođe, tekbol će debitovati na jednom multisportskom takmičenju, u društvu brojnih olimpijskih sportova, na Evropskim igrama koje se održavaju od 21. juna do 2. jula u Krakovu.

Bonus video: