U Budvi će se boksovati za milion dolara

U Budvi će početkom okrobra biti održan prvi Evropski kup u boksu sa nagradnim fondom od milion dolara

20812 pregleda 11 komentar(a)
Budva se dokazala kao najbolji organizator velikih bokserskih takmičenja, Foto: Vuk Lajović
Budva se dokazala kao najbolji organizator velikih bokserskih takmičenja, Foto: Vuk Lajović

Budva će u periodu od 6. do 15. oktobra biti domaćin prvog Evropskog Kupa u boksu za seniore sa nagradnim fondom od čak milion dolara od Svjetske bokserske asocijacije.

Predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović održao je tim povodom danas koordinacioni sastanak kojem su prisustvovali: Franko Falćineli, glavni supervizor Evropskog kupa, generalna sekretarica EUBC Ria Ramnarine, član takmičarske komisije EUBC Maksim Čertičovtev, menadžer takmičenja Dragoljub Radović, predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore Aleksandar Klemenko, predsjednik BK Budva Davor Dokić, generalna sekretarica BSCG Marija Čivović, menadžerka Mediteranskog sportskog centra Nataša Mitrović i selektor reprezentacije Crne Gore Nikola Ružić.

Evropski Kup biće velika šansa za crnogorske boksere da pokušaju sebe da nametnu među seniorskom elitom Evrope. Kup je ujedno i najveća sportska manifestacija tog ranga ikada organizovana u Crnoj Gori.

Svečano otvaranje i eliminacione borbe odvijaće se u Mediteranskom sportskom centru Budva, dok je spektakularno finale planirano ispred Starog grada kao i veliki muzički koncert i vatromet koji će biti poklon gradu. To će značiti vrhunsku promociju Crne Gore i Budve kao grada boksa, u kojem ej već održano nekoliko najvećih takmičenja pod okriljem EUBC.

Na koordinacionom sastanku je upriličen prijem za Strahinju Mrdaka, člana BK Budva, koji je na Evropskom prvenstvu za školarce (uzrast 13 i 14 godina) održanom u Sloveniji od 15. do 26. avgusta, osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 42 kilograma a u konkurenciji 21 boksera.

On je u osmini finala pobijedio Karla Kneževića iz Hrvatske, zatim u četvrtfinalu Mariosa Zervidisa iz Grčke i u polufinalu je poražen podijeljenom odlukom sudija od Serhia Artjomenka iz Ukrajine koji je osvojio zlatnu medalju.

Bonus video: