Takmičari Stare Varoši osvojili dvije medalje na Evropskom prvenstvu

U rumunskom Piteštiju održano U16, U18 i U21 Evropsko prvenstvo u džiu-džicu

3955 pregleda 45 reakcija 1 komentar(a)
Džiu-džicu klub Stara Varoš, Foto: Džiu-džicu klub Stara Varoš
Džiu-džicu klub Stara Varoš, Foto: Džiu-džicu klub Stara Varoš

Takmičari džiu-džicu kluba Stara Varoš Podgorica osvojili su dvije medalje na U16, U18 i U21 Evropskom prvenstvu, koje je od četvrtog do sedmog aprila održano u rumunskom Piteštiju.

Na turniru je učestvovalo sedam takmičara Stare Varoši, a odličja su osvojili Vuk Džudović i Balša Sinđić. Džudović je u kategoriji do 94 kilograma discipline Ne-Waza osvojio srebro, dok je Sinđić u disciplini Fighting do 52 kilograma osvojio bronzu.

Džudović je na putu do finala, kako je saopšteno iz kluba, savladao predstavnike Francuske, Rumunije i Grčke, dok je u finalu poražen od takmičara iz Austrije.

Sa druge strane, Sinđić je nakon pobjeda nad takmičarima iz Italije i Poljske u četvrtfinalu diskvalifikovan, kako su iz kluba saopštili "diskutabilnom sudijskom odlukom". Potom je u repasažu pobijedio takmičare iz Italije, Francuske i Njemačke.

Sinđić je nastupao i u kategoriji Ne-Waza, gdje je nastup završio na petom mjestu.

Osim njih na turniru su učestvovali Elena Jovanović (do 57 kilograma, Ne-Waza), Uroš Tomić (do 56 kilograma, Ne-Waza), Nikola Mitrović (do 69 kilograma, Ne-Waza), Luka Boljević (do 77 kilograma, fighting) i Aleksa Rašović (Ne-Waza).

Rašović (dvije pobjede i dva poraza), Mitrović i Jovanović (po jedna pobjeda i dva poraza), te Boljević i Tomić nisu uspjeli da dođu do medalja.

"Iza nas je vjerovatno najveće i najkvalitetnije prvenstvo Evrope za mlade u istoriji ovog sporta. Džudović je pokazao da je takmičar za velike domete i od njega se u ovoj godini realno očekuje i svjetska medalja. Finale je bilo neizvjesno do poslljednje sekunde i u svakom trenutku je moglo otići i u našu korist. Balša Sinđić je ponovio prošlogodišnji rezultat ali nas je sudijska greška zaustavila da dođemo do finala u nastupu koji je pokazivao veliku dominaciju. Smatram da je upravo to razlog što naša reprezentacija nije osvojila zlatnu medalju na ovom šampionatu. Čestitam svim članovima kluba i svim reprezentativcima na zalaganju i vladanju", izjavio je trener reprezentacije i kluba Stara Varoš, Mladen Jokmanović.

Bonus video: