Tamara i četvorica reprezentativaca brane čast crnogorskog boksa u Evropi

Crnogorska reprezentacija saznaće večeras u Beogeradu rivale u prvim borbama na Evropskom prvenstvu u boksu

4806 pregleda 3 komentar(a)
Tamara brani evrospku medalju u Beogradu, Foto: Printscreen
Tamara brani evrospku medalju u Beogradu, Foto: Printscreen

Crnogorska reprezentacija saznaće večeras rivale u prvim borbama na Evropskom prvenstvu u boksu, koje se u Beogradu održava do 15. do 29. aprila.

Žrijeb će početi ankon Tehničkog komiteta od 17 sati. Na spisku selektora ikole Ružića u Beogradu će na najvećoj smotri Starog kontinenta boksovati pet crnogorskih repezentativaca.

U kategroji do 70 kilorama boksovaće bronzana sa preethodnog šampionata Evrope, Tamara Radunović. Muški dio ekipe čine:Tomislav Đinović (- 60 kg), Stefan Savković (- 71), Petar Marčić (- 80) i Dilan Prašović (+ 92 kilograma).

U stručnom štabu uz Ružića su glavni trener selekcije Srgej Kudrjavcov i trener Momčilo Zlatičanin.

Naša selekcija oslebjena je izostancima najboljeg boksera Evrope do 22 godine, Petra Liješevića, koji je operisao šaku povrijeđenu u pobjedi meča na "Beogradskom Pobedniku", te najtrofejnije bokserke Bojane Gojković, koja zbog zdravstvenih problema neće braniti srebro sa prethdonog Evropskog prvenstva.

U Beogradu će suditi Blažo Jabučanin, crnogorski sudija sa najvećim zvanjima u boksu.

Naša selekcija je već 12 ana u Beogradu, jer je an Košutnjaku obavljala zajedničke prirpeme sa selekcijama domaćina Srbije, te Moldavije, Litvanije i zemalja iz regiona, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

Bonus video: