"Beogradski Pobednik" Tomislav Đinović prvi u gradu velikog uspjeha napada ring Evropskog prvenstva

Sreće u žrijebu na Evropskom prvenstvu u Beogradu u crnogorskoj reprezentaciji nije imao samo kapiten Petar Marčić

4018 pregleda 0 komentar(a)
Đinović će prvi osjetiti beogradski evropski ring, Foto: Slaviša Živaljević
Đinović će prvi osjetiti beogradski evropski ring, Foto: Slaviša Živaljević

Bokserska reprezentacija je u Beogradu, gdje će se do 29. aprila boriti za medalje na Evropskom prvenstvu.

Poznati su i rivali ili potenciajlni protivnici našim takmičarima.

Tomislav Đinović će u ring sjutra, 19. aprila, za plasman u polufinale i medalju u lakoj kategoriji potrebne su mu dvije pobjede. Prva prepreka sjutra u popodnevnom programu borbi biće mu Mađar, Kruzito Armand Kovač.

Đinović je u sjajnoj formi, osvojio je titulu za najboljeg boksera "Beogradskog Pobednika", a od Aleksandra Klemenka, predsjednika Crnogorskog bokserskog saveza je za taj podvig nagrađen sa 1.000 eura.

Baš tokom pobjede na "Pobedniku", Đinović je srušio Kovača u trećoj rundi osmine finala.

Kapiten naše selekcije Petar Marčić nije imao sreće na žrijebu kategorije do 80 kilograma, jer bi nakon prve pobjede nad Belgijancem Sinembi Ajtanom Ležanzeom, 20. aprila, imao borbu sa sjajnim Francuzem Sezarom Jođerlanom.

Upravo je Francuz zaustavio Marčića u Italiji na olimpijskom kvalifikacionom turniru jednoglasnom pobjedom, a Jođerlan je i u "Morači" u novembru prošle godine postao prvak Evrope do 22 godine.

U kategoriji do 71 kilogram Stefan Savković takođe je slobodan žrijebom u prvoj borbi i njemu će trebati dvije pobjede za polufinale. On startuje tek 21. aprila, a rival će mu biti pobjednik meča, Madojan Gurgen (Jermenija) - Romeo Buza (Mađarska).

I Savković je u odličnoj formi, sudijskom nepravdom zaustavljen je u Italiji na prvom kvalifikacionom olimpijskom turniru.

Spisak naših boksera zaokružuje teškaš Dilan Prašović, koji u večernjem programu 20. aprila boksuje protiv Litvanca Algidarsa Baniulisa.

A jedina naša takmičarka, Tamara Radunović će posljednja u beogradski ring, tek 23. aprila u popodnevnom programu borbi. Za rivalku u kategoriji do 70 kilograma će imati Mađaricu Reginu Lakoš.

Tamara brani evropsku seniorsku bronzu od prije dvije godine, nakon koje se bila povukla iz boksa. Ipak, ljubav prema "plemenitoj vještini" vratila je bokserku BK Budva u ring "Beogradskog Pobednika", koji je završila osvajanjem zlatne medalje.

Naša je selekcija oslabljena u Beogradu na Evrospkom prvenstvu neće boksovati najbolji bokser Evroep do 22 godine, Petar Liješević zbog operacije na šaci, a zbog zdravstvenih prioblema Bojana Gojković neće braniti evropsko seniorsko srebro.

U Beogradu su sa selekcijom selektor Nikola Ružić, glavni trener Sergej Kudrjavcov i trener Momčilo Zlatičanin.

Na šampionatu je i naš sudija sa najvećim referencama IBA, Blažo Jabučanin, a u Beogradu će boksovati 337 takmičara, 216 u muškoj i 121 u ženskoj konkurenciji.

Bonus video: