Skupštini POKCG prisustvovalo 12 od 17 delegata, svi jednoglasno prihvatili tačke dnevnog reda

Skupština Paraolimpijskog komiteta usvojila je danas jednoglasno izvještaj o radu za 2023. godinu, kao i Program rada sa finansijskim planom za paraolimpijsku 2024.godinu

2035 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnje Skupštine u Ramadi, Foto: POKCG
Sa današnje Skupštine u Ramadi, Foto: POKCG

Skupština Paraolimpijskog komiteta usvojila je danas jednoglasno izvještaj o radu za 2023. godinu, uz konstataciju da je bila uspješna na sportskom planu i rekordna po broju organizovanih aktivnosti međunarodnog i domaćeg karaktera.

U Hotelu Ramada, Skupštini POKCG prisustvovao je 12 od ukupno 17 delegata.

Jednoglasno je usvojen Finansijski, kao i Izvjestaj nezavisne revizije za 2023. godinu. Jednoglasnu podršku dobio je i Finansijski izvještaj Evropskog prvenstva A divizije u golbalu, čiji je domaćin bila Podgorica.

Skupstina je jednoglasno usvojila i Program rada sa finansijskim planom za paraolimpijsku 2024.godinu. Naglašeno je da će to biti izazovna godina, sa dosta kontitentalnih i svjetskih prvenstava.

Akcenat je stavljen na Paraolimpijske igre u Parizu. Delegati su informisani o dosadašnjim procesom akreditacija i aktivnosti za Paraolimpijske igre u Parizu.

Jednoglasno su izabrane Arbitražna, Trenerska i Disciplinska komisija na period od 4.godine.

Predstavljen je i projekat IBSA - Svjetsko pojedinačno prvenstvo u šahu za osobe bez i sa smetnjama vida, koje će od 25. oktobra do 4. novembra biti održano u Petrovcu.

Bonus video: