Karatisti u Zadru u “lovu” na medalje

Danas u Hrvatskoj počinje 59. Evropsko prvenstvo u karateu, velika očekivanja u taboru crnogorske selekcije

3588 pregleda 5 komentar(a)
Crnogorska ekspedicija u Zadru, Foto: Boris Brnović/KSCG
Crnogorska ekspedicija u Zadru, Foto: Boris Brnović/KSCG

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Ni 10 sati puta, kao ni dugotrajno čekanje na vaganju i podizanju akreditacija, u rekordnom broju prijavljenih karatista u Zadru na 59. Evropskom prvenstvu (konkurencija od 51 zemlje i 667 takmičara), nisu umanjili optimizam crnogorskih karatista.

U taboru naše reprezentacije vladaju optimizam i samopouzdanje.

- Ne samo danas na startu, već svakog dana do nedjelje očekujem medalje - jasan je selektor u borbama, Almir Cecunjanin.

A danas su na programu borbe u većim težinskim kategorijama u hali “Krešimir Ćosić” - Nemanja Mikulić (do 75 kilograma), Nikola Malović (do 84), Nemanja Jovović (preko 84), Tina Vujadinović (do 61), Vasilisa Bujić (do 68) i Milena Jovanović (preko 68).

- Nema povreda, spremni su i motivisani. Samo još da im se “pogodi” dan. Svi imaju kvalitet za medalju, a o žrijebu ih nisam opterećivao. Borbe počinju u podne pa ćemo ujutru o taktici. Važno je da se odmore, imali su četiri ciklusa pripreme - naglasio je selektor.

A žrijeb je ekipu namjerio na prvog favorita već u drugom kolu. Crna Gora u četvrtak startuje sa Litvanijom, u drugom kolu rival je domaćin - Hrvatska.

- Nije to težak zrijeb, “tukli “ smo Hrvate na Balkanskom prvenstvu. Možemo protiv svih - zaključio je Cecunjanin.

Prije borbi danas u katama pojedinačno takmičiće se Mila Mraković i Vladimir Mijač.

- Mijač je odlično odradio pripreme i u sjajnoj je formi. Konkurencija jeste jaka, nema na EP lakog meča ali konkurentan je i za medalju. Mila je mlada i talentovana, debituje na EP za seniorke - kazala je Milena Milačić, koja uz Biserku Radulović vodi kate selekciju naše zemlje.

Šampionat u Zadru je rekordan - 667 karatista, 150 više nego u Španiji prije dvije godine.

Bonus video: