O'Saliven proglašen za najboljeg snukeraša godine

O'Saliven je osvojio Masters i Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva, dva od tri najvažnija turnira uz Svjetsko prvenstvo, Masters u Šangaju, Svjetski gran pri i Svjetski masters snukera u Rijadu

2314 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sedmostruki svjetski šampion u snukeru Roni O'Saliven proglašen je danas za najboljeg igrača godine, prvi put poslije 10 godina, nakon što je osvojio pet titula ove sezone.

O'Saliven je osvojio Masters i Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva, dva od tri najvažnija turnira uz Svjetsko prvenstvo, Masters u Šangaju, Svjetski gran pri i Svjetski masters snukera u Rijadu.

Posljednji put za najboljeg igrača svjetskog snukera proglašen je 2014. godine.

On je ove sezone proglašen i za najboljeg u izboru navijača i u izboru novinara, prenio je Skaj.

Najbolji nastup godine imao je Kajren Vilson, koji je u ponedjeljak prvi put u karijeri osvojio Svjetsko prvenstvo, dok je za najboljeg početnika proglašen Kinez He Kjuakijan, koji se u debitantskoj sezoni popeo na 66. mjesto svjetske rang-liste.

Magičan trenutak godine je maksimalni brejk od 147 poena koji je napravio Šon Marfi u Šut autu, prvi maksimum u istoriji tog takmičenja, a kineski snukeraš Džan Anda osvojio je nagradu za najbolji proboj godine.

U Kuću slavnih svjetskog snukera primljeni su Luka Bresel, svjetski šampion iz prošle godine i Danijel Blan kao najuspješniji igrač u istoriji snukera i bilijara za osobe sa invaliditetom sa 16 titula.

Bonus video: