Odličan nastup nije nagrađen: Kata tim Crne Gore izgubio od Azerbejdžana

Na trećem velikom uzastopnom najvećem takmičenju karate reprezentacija osvojila medalju, u Zadru izmakle tri prilike za najuspješniji nastup u istoriji

5394 pregleda 0 komentar(a)
Naš tim je nastup iznio bez greške, Foto: Boris Brnović/KSCG
Naš tim je nastup iznio bez greške, Foto: Boris Brnović/KSCG

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Srebrna medalja Nenada Dulovića učinak je crnogorske karate ekspedicije na 59. Evropskom prvenstvu u Zadru.

U dvorani "Krešimir Ćosić" šansu u nastupu nisu iskoristili članovi našeg kata tima, porazom od Azerbejdžana za pola boda - 41,1:40,60.

Odličan nastup tima selektorke Milene Milačić nije adekvatno nagrađen, ali dioba petog mjesta sa Francuskom je potvrda kvaliteta i kontinuiteta odličnih rezultata.

Kata tim
foto: Boris Brnović/KSCG

"Nijanse su odlučile, u kati smo bili bolji, jača kata, ali u bunkaiju u finišu smo ispustili prednost. Oni su bili iznenađujuće precizni, ali iskusniji su od našeg tima, moja ekipa je mlada i ima prostora za napredak. Plasman među pet je svakako veliki rezultat ", kazala je selektorka Milačić.

Za razliku od meča u Gvadalahari, kada su Barani, Vladimir Mijač, Arijan Kočan, Kenan Nikočević i Nikola Milić dobili Azerbejdžan i osvojili istorijsku, prvu bronzu pod crnogorskom zastavom, danas su sudije mislili drugačije.

Mijač u akciji
Mijač u akcijifoto: Boris Brnović/KSCG

Meč za medalju juče je izgubio i karatista Bijele, Nemanja Mikulić.

"Rezultat je sjajan, ali su mogućnosti bile velike za nezaboravan rezultat. Svi su dali maksimum, pokazali ogroman potencijal, poštovanje prema sudijama, rivalu... I sinergija i međusobna podrška bili su kao nikada u ekipi", kazao je vođa našeg tima u "Peki", Vojin Dulović, predsjednik Skupštine KSCG.

U drugom polufinalu do bronze je došla Italija, bodom više od Francuske.

Bonus video: