Adžić i Petrović: Odlučivaće nijanse

"Vardar se očekivano izdigao, kao ekipa i pojedinačno, ozbiljno djeluju. To su pokazali protiv Đera. Vjerujem da ćemo zdravi dočekati to polufinale, da odolimo rivalu i još jednom pokažemo da smo bolji", rekao je Adžić
2 komentar(a)
Radmila Petrović, Foto: Luka Zeković
Radmila Petrović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.04.2015. 13:52h

Trener rukometašica Budućnosti Dragan Adžić kazao je da je Vardar kvalitetna i ozbiljna ekipa, ali da podgorički tim želi da još jednom pokaže da je bolji rival.

Žrijebom u Budimpešti odlučeno je da Budućnost i Vardar, kao i prošle godine, budu rivali u polufinalu Lige evropskih šampiona.

Adžić je kazao da su sve četiri ekipe, učesnice finalnog turnira, kvalitetne i da će pobjednika odlučivati nijanse.

"Vardar se očekivano izdigao, kao ekipa i pojedinačno, ozbiljno djeluju. To su pokazali protiv Đera. Vjerujem da ćemo zdravi dočekati to polufinale, da odolimo rivalu i još jednom pokažemo da smo bolji", rekao je Adžić agenciji MINA.

On je kazao da se teško može uporediti predstojeće sa prošlogodišnjim polufinalom, navodeći da obje ekipe turnir u Budimpešti dočekuju sa promijenjenim sastavima.

"Vardar je jači za Andreu Penezić i Barbaru Varlec-Lazović, imaju i novi način rada koji nosi kvalitet i iskustvo trenera Jana Pitlika. I mi smo jači za Katarinu Bulatović i iskusniji za godinu koliko smo zajedno. Teško je to upoređivati, očekuje nas borba praktično do posljednjeg minuta", istakao je Adžić.

On je kazao da je od ljekarskog tima dobio potvrdu da će se Biljana Pavićević krajem mjeseca priključiti ekipi.

"Suzana Lazović će biti na pripremama, neće raditi punim intenzitetom, ali će od sljedećeg nedjelje biti u punom treningu. Na sve tri, Pavićević, Lazović i Martu Žderić računamo na finalnom turniru", kazao je Adžić.

Desno krilo podgoričkog tima Radmila Petrović kazala je da u Budućnosti ne razmišljaju o protivniku u polufinalu, već da imaju svoj sistem rada i cilj.

"Mi smo i prije žrijeba govorili da može da dođe ko hoće i nismo razmisljali o tome. Mi imamo svoj sistem rada i mi ćemo se spremiti najbolje što budemo mogli. Ekipa Vardara je jako dobra i očekuje nas težak meč, ali mi smo navikli na to. Imamo iskustvo igranja sa njima, tako da znamo šta nas očekuje u polufinalu, velika borba do posljednje sekunde meča", rekla je Petrović agenciji MINA.

Njena saigračica iz reprezentacije, Jovanka Radičević u dresu Vardara, kazala je da je raduje što je skopski tim odigrao najbolje kada je to bilo najpotrebnije.

"Budućnost cijele sezone igra na visokom nivou. Mene raduje štosmo mi odigrali najbolje kad je biilo najbitnije – protiv Đera. Imamo dosta vremena da se spremimo i odigramo dobro protiv Budućnosti. Nijanse će odlučivati", kazala je Radičević.

Ona je istakla da ćeza finale i trofej trebati puno sreće i zdravlja.

"Ko bude imao više svježine i sreće taj će i slaviti. Razlika u odnosu na prošlu sezonu, pa i početak ove, je što radimo sa danskim stručnjakom Janom Pitlikom, zajedno sa Indirom Kastratović, tako da je vidan napredak u posljednjim utakmicama. Budućnost je dvije ili tri godine na okupu i to je njihova prednost, imaju isti sistem rada, meni dobro poznat. Znamo da im je ključ svega odbrana", kazala je Radičević.

Budućnost i Vardar i prošle godine bili su rivali u polufinalu, u kojem je podgorički tim bio uspješniji (22:20).

Podgorički i skopski tim ove sezone bili su rivali i u grupi, u prvoj fazi takmičenja.

Budućnost je pred svojim navijačima slavila 23:17, dok je duel u Skoplju završen neriješeno 24:24.

U drugom polufinalu sastaće se Larvik i Dinamo iz Volgograda.

Finalni turnir biće odigran 9. i 10. maja u Budimpešti.

Bonus video: