Veselin Vujović: Kada šuteri uhvate formu, neće biti problema

0 komentar(a)
Veselin Vujović, Foto: Screenshot (YouTube)
Veselin Vujović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 15.12.2014. 09:27h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Na tribinama zagrebačke Arene tokom meča Crna Gora - Njemačka bio je najomiljeniji Crnogorac u Hrvatskoj - Veselin Vujović. Legendarni rukometaš sa Cetinja je preporodio Zagreb, tj. klub koji se odnedavno zove Prvo plinarsko društvo, i sa veoma mladim timom u istoj ovoj dvorani šokirao velikane Kil i Pari Sen Žermen.

Jedan od najboljih igrača svih vremena je ubijeđen da će Crna Gora dogurati daleko.

"Crna Gora igra najbolju odbranu na svijetu. Napad i protok lopte nisu na najvišem nivou, šuteri još nisu uhvatili pravu formu, ali kada to dođe na svoje, neće biti problema".

Znate kako se osvajaju medalje. Šta je neophodno da se odbrani titula?

"Prije svega motiv, koji Crna Gora sigurno ima, kao i zajedništvo. I to ima, kao i dobru odbranu, sjajne golmane... Na sreću nikada ne možeš da računaš, ali to je faktor koji puno toga odlučuje".

Pratite li muški rukomet u Crnoj Gori?

"Naravno. Mislim da je Ljubomir Obradović povukao dobar potez kada je napravio blagu smjenu generacija. Ti momci su pokazali da se na njih treba računati. Napravili su odličan rezultat protiv Islanda, mada to bez Palmarsona nije toliko jak tim. Imaju šansu da se domognu Evropskog prvenstva ako savladaju Srbiju kući i Izrael u gostima, što bi bio sjajan rezultat. Ako i ne uspiju, želim da nastave sa istom politikom i ulažu mladost, jer ko god je to uradio nije pogriješio".

Bonus video: