Đokić: Crna Gora je i dalje jača od Srbije

“Jako teško je bilo doći do zlata, ali je mnogo teži posao ostati na tronu", istakla je bivša članica Budućnosti
62 pregleda 6 komentar(a)
Ana Đokić, Foto: Savo Prelević
Ana Đokić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.12.2014. 09:10h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Osijek - Iz autobusa koji je stao ispred hotela „Osijek” iskočilo je poznato, ali i neočekivano lice - Ana Đokić. Igračica koja je ljetos završila karijeru će biti sa nekadašnjim saigračicama do kraja Evropskog prvenstva.

Ko zna, možda bude prevodilac sa mađarskog u Budimpešti...

“Tu sam kao podrška. Kad već ne mogu na terenu, mogu van njega. I to je jako važno”.

Ko je došao na tu ideju?

“Dogovorili smo se svi. Reakcije su bile pozitivne, svi zu bili za tu ideju”.

Je li ti neobično što su u ovoj ulozi?

“Mnogo mi je neobično. Vjerovatno sam, između ostalog, i zbog toga ovdje. Biće mi još neobičnije kada sve počne, ali moram da se privikavam na život bez rukometa”.

Da li ti je žao što ne možeš da igraš?

“Naravno da jeste. Ali, to je bila moja odluka i ne kajem se, mada će mi sigurno biti teško. Kada se one spremaju i kreću u konkretne taktičke stvari i dogovore, vidim da mi to fali”.

U odnosu na meč u polufinalu EP, Srbija je na poziciji pivota jača za Draganu Cvijić, a Crna Gora slabija za tebe. Može li to da bude prednost rivala?

“Najveća prednost im je što su su stekle iskustvo na dva posljednja takmičenja. Znaju kako se osvajaju medalje, a jedna igračica manje ili više ne može da bude tolika prednost, to jest hendikep”.

Ko je favorit u ovoj utakmici?

“Mislim da Crna Gora može da pobijedi. Možda sam subjektivna i previše vjerujem u svoju ekipu, ali zbog pristupa, znanja i iskustva koje imamo, Crna Gora je i dalje jača od Srbije”.

Može li opet da se osvoji titula?

“Jako teško je bilo doći do zlata, ali je mnogo teži posao ostati na tronu. Sada su svi u „niskom startu“ kada je Crna Gora u pitanju. Prije dvije godine smo osvojile titulu iz drugog plana, a sada smo u prvom i branimo titulu, što stvara pritisak igračicama. Svaka medalja bi sijala zlatnim sjajem”, zaključila je bivšam reprezentativka Crne Gore.

Bonus video: