Radičević uoči revanša sa Larvikom: Samo mi sebe možemo da pobijedimo

"Igraćemo našu igru, mislim da sa našom odbranom možemo da ih pobijedimo opet. Ali, znamo da nas čeka jos 60 minuta velike borbe za trofej", kaže Jovanka za “Vijesti”
1 komentar(a)
Jovanka Radičević, Foto: Www.ehfcl.com
Jovanka Radičević, Foto: Www.ehfcl.com
Ažurirano: 10.05.2013. 15:21h

Sa tri gola prednosti iz prvog meča protiv Larvika u gostima (24:21), Đer je blizu titule prvaka Evrope, uopšte prvog evropskog trofeja. Desni bek mađarskog šampiona i reprezentacije Crne Gore Jovanka Radičević ističe da sve zaviti od Đera.

“Samo mi sebe možemo da pobijedimo, ne može Larvik. Jer, naučile smo lekciju iz revanša sa Olkimom u polufinalu. Sigurna sam da u revanšu finala neće biti nimalo opuštanja, jer mi krećemo u meč kao da smo izgubile tri razlike. Igraćemo našu igru, mislim da sa našom odbranom možemo da ih pobijedimo opet. Ali, znamo da nas čeka jos 60 minuta velike borbe za trofej", kaže Jovanka za “Vijesti”.

Na pitanje kakva je situacija u mađarskoj ekipi, oko kluba, ima li euforije oči revnša u javnosti, Radičević odgovara:

“Presrećna sam što ne razumijem mađarski jezik, ne čitam novine, imam svoj mir i spremam se na svoj način, kao i čitava ekipe. Iskreno, ne vidim neku euforiju, spremamo se kao i za svaki meč, potpuno isto. Vjerovatno kako se utakmica bude primicala, osjećaće se veća euforija i kod nas. Ali, za sada je sve kako treba – dodaje Radičević.

Đer je u prvom meču u Norveškoj početkom drugog poluvremena gubio 17:13, ali je onda napravilo veliki preokret za pobjedu.

“U svakom trenutku su najbitnija glava i vjera. Ako vjerujete i ako ne gubite glavu, sve je moguće. I kad se pogriješi u napadu, bitno je da se vratimo nazad i igramo odbranu. Od toga sve kreće. Imale smo i padova i uspona u igri, ali, Bogu hvala, ima nas u ekipi koje imamo iskustvo za takve utakmice i znamo da treba da vjerujemo do kraja”.

Jovanka ističe da je vjerovala u pobjedu i u prvom meču, ne zbog toga što je Đer dva puta prije toga bio bolji od Larvika i u Glavnoj rundi.

“Očekivale smo pobjedu, jer smo dobro trenirale i spremale se baš jako. Pobijedile smo zato što smo vjerovale, a ne zbog toga što smo uh dva puta pobijedile prije toga, jer je finale nešto totalno drugo u odnosu na Glavnu rundu”.

Nakon sedam izgubljenih polufinala, osmo je bilo srećno Budućnosti, koja je prošle godine osvojila Ligu šampiona. Đer ima sedam izgubljenih finala evropskih kupova. Na pitanje da li “osmica” može biti srećna i Đeru, Jovanka odgovara:

“Vrijeme je da razbijemo maler, vjerujem u pobjedu jer mislim da smo jedina ekipa u ovoj godini koja igra u kontinuietu dobro, ako izuzmemo prvih 50 minuta revanša polufinala sa Olkimom. Mislim da smo zaslužile pehar”.

S obzirom da na kraju sezone ide u Vardar, pehar u LŠ bio bio najljepši mogući oproštaj…

“Svakako da mi je želja da osvojim LŠ. Još je slađe kada osvojite trofej pa odete iz kluba. Ja sam u Đeru provela dvije prelijepe godine, i presrećna ću biti ako osvojimo titulu i tako na najljepši mogući odem iz Đera. Mislim da to zaslužile moje saigračice i ja, klub, grad i naša nevjerovatna publika “, zaključila je Jovanka Radičević.

Bonus video: