Adžić: Vjerujem da možemo da napravimo iznenađenje

Đer i Budućnost bili su rivali i u prošlogodišnjem finalu Lige šampiona, u kojem je podgorički tim bio uspješniji i osvojio trofej
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Vesko Belojević
Dragan Adžić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 08.03.2013. 12:42h

Najmlađi tim u Ligi šampiona nije mogao da ima bolji ispit karaktera - u nedjelju u „Moraču” stiže svemogući Đer, jedina ekipa sa svih 10 pobjeda u eliti, a prve koje moraju da ga zaustave su rukometašice Budućnosti.

Izabranicama Dragana Adžića u reprizi prošlogodišnjeg finala je neophodan makar bod, kako bi sljedeće sedmice u Larviku rješavale pitanje osvajača 2. mjesta u grupi 1.

"Đer je odigrao 10 mečeva, upisao 10 pobjeda, a ni u jednoj utakmici nije bio na ivici poraza, čak nije trijumfovao sa manje od pet razlike. U odnosu na prošlu godinu, sada se više bavi odbranom, a odgovornost je podjednako raspoređena na sve igračice. Bez obzira na to što je Đer u polufinalu, ubijeđen sam da će imati motiv da pobijedi prvaka Evrope u gostima, a posebno što je to klub koji ga je odvojio od titule prošle godine", napomenuo je Adžić.

Na prethodnoj utakmici ste imali problema kada je Randers igrao „flastera” na Mileni Knežević. Da li imate spremno rješenje ako i Đer bude to radio?

"Randers ima karakterističan način igre u odbrani i tako je igrao i kada Milena nije bila na terenu, s tim da su joj Dankinje drugom meču bile bliže nego u prvom. Ne očekujem da će Đer to raditi, osim ako mi budemo na visokom nivou, a svakako da imaju rukometašice za to, prije svih iskusnu Francuskinju Tervel. I za to smo se spremali i volio bih da dođe do perioda meča u kojem bi oni morali da mijenjaju svoju odbranu 6-0, usljed naše dobre igre".

Ima li ovaj sastav Budućnosti kvalitet da pobijedi Mađarice?

"Kada se pogleda koliko je igračica napustilo Budućnost i kada bismo uzeli u obzir činjenicu da je Đer zadržao sastav iz prošle sezone, onda ne bi bilo realno da možemo da ih savladamo. Vjerujem, ipak, da možemo da prevaziđemo sebe, da napravimo ogromno, možda i najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu Lige šampiona".

Nadate li se da Randers u sjutrašnjem meču može da zaustavi Larvik i tako vam produži nadu u polufinale, bez obzira na rezultat utakmice sa Đerom?

"Randers je kvalitetna ekipa, ali u posljednjih nekoliko sezona odnos danskih timova protiv Larvika nije na potrebnom nivou. Mislim da Randers po kvalitetu može da parira Larviku na svom terenu i pobijedi, a vidjećemo da li će se to desiti. Rezultat tog meča se, u svakom slučaju, neće odraziti na našu pripremu. Izazov igranja protiv Đera je nešto što zahtijeva maksimum i tako smo se i spremali, bez obzira na to kako će se završiti duel između Randersa i Larvika", zaključio je Adžić.

Đer je prvi međusobni duel pred svojim navijačima 27:17.

Đer i Budućnost bili su rivali i u prošlogodišnjem finalu Lige šampiona, u kojem je podgorički tim bio uspješniji i osvojio trofej.

U finalu igrali su i 2006. godine kada je podgorički tim slavio u dvomeču Kupa pobjednika kupova.

Početak nedjeljnog duela u dvorani "Morača" zakazan je za 19 sati.

Bonus video: