Radičević: Svijet voli pobjednike, a mi to jesmo

"Zašto uvijek moramo da budemo zakinuti? Ne razumijem, Olimpijada, finale Evropskog prvenstva, pa sada ovo?", napisala je Jovanka Radičević na Fejsbuk stranici posvećenoj fanovima
80 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 08.02.2013. 00:55h

Jovanka Radičević je razoračana informacijom da će Crna Gora, i pored osvojene titule u Srbiji, morati da igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Hrvatskoj 2014. godine.

Evropska rukometna federacija je, u srijedu potvrdila format kvalifikacija, po kojem direktnu vizu za naredni šampionat Starog kontinenta imaju samo organizatori, dok će ostalih 14 selekcija doći iz kvalifikacija.

Ovo je prvi put da šampion Evrope igra kvalifikacije…

“Mislim šta reći poslije svega?! Zašto uvijek moramo da budemo zakinuti? Ne razumijem, Olimpijada, finale Evropskog prvenstva, pa sada ovo? Iskreno, zatečena sam, jer svi mi smo zaslužili da se odmorimo, napunimo baterije za nove izazove”, napisala je Jovanka Radičević na svojoj Fejsbuk stranici posvećenoj njenim fanovima.

Desno krilo mađarskog Đera, u ljeta novi član makedonskog Vardara, međutim, daje obećanje:

“Daćemo sve od sebe da pokorimo svijet, Evropu! Dokazali smo da možemo! Jer mi smo svjesne svog kvaliteta, sa našim srcem, niko nas poraziti ne može! Jer mi znamo za koga igramo, znamo protiv koga igramo! Ova situacija daje nam elan i dodatni motiv”, napisala je Jovanka.

Najbolje desno krilo Evrope kaže da je sada proradio i inat.

“Obećavam još jednom zbog ovakve situacije, da ćemo dati sve od sebe, posljednji atom snage, da odbranimo titulu šampiona Evrope. Proćićemo kvalifikacije, to obećavam, a na Evropskom dajemo sve od sebe, ubijeđena sam da možemo stići do trona!

Popularna Joka ističe da je u pitanju “bila Norveška ili neka druga selekcija, znamo kakav bi bio epilog”.

“Bez obzira na sve, ovo nas neće uznemiriti, uzdrmati, šta više, profesionalci smo. Navikli smo na ove situacije, uostalom, nikome nije polazilo za rukom da nas na ovakav način porazi, Bog je veliki, ima pravde!

Jovanka Radičević je na kraju poručila navijačima da ne brinu, da će on i njene saigračice iz reprezentacije “iz ovoga izaći samo jače i jače.

“Znate kako: svijet voli pobjednike, a mi to jesmo. Dok Evropa, u ovom slučaju, "ne voli". Ali, Crna Gora je mala, ali srčana!", poručila je crnogorska reprezentativka.

Galerija

Bonus video: