Tomašević: Ne želim da komentarišem do što su crnogorski navijači bili glasniji

"Poslije svake utakmice smo zaboravljali šta se dogodilo, to moramo da uradimo i ovog puta“, rekao je Bošković, selektor Srbije
83 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2012. 19:13h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Beograd - Srbija je iznenadila sve na Evropskom prvenstvu samim ulaskom u polufinale, a bila je jako blizu finala. Selektor Saša Bošković je, ipak, morao da čestita svom kolegi Draganu Adžiću.

„Šteta je što mi nismo slavili, jer nam je malo falilo. Nemam šta da zamjerim djevojkama, cijelo prvenstvo igraju jako dobro. Šteta što nismo završili veliki posao već na ovoj utakmici, ali se nadam se da ćemo se podići i savladati Mađarsku. Poslije svake utakmice smo zaboravljali šta se dogodilo, to moramo da uradimo i ovog puta“, rekao je Bošković.

Biljana Filipović je mogla da bude junakinja nacije, ali joj je 15 sekundi prije kraja Sonja Barjaktarović odbranila zicer. Najviša rukometašica Srbije (189 centimetara) je postigla sedam golova i zasluženo proglašenu za najbolju u svom timu, što je sa tugom prokomentarisala: „Eh, tek da nisam“. Potom se osvrnula na meč.

„Čestitke Crnoj Gori, želim joj puno sreće u finalu. Ovo je bio naš maksimum, sada moramo da se odmorimo i što bolje pripremimo za Mađarsku. Želimo bronzu, mislim da smo je zaslužile“.

„U posljednjem napadu nisam očekivala da ću šutnuti, niti razmišljala o tome. Otvorio se prostor na desnoj strani, koju je rival slabije branio. Odlučila sam da to iskoristim i ispala tragičarka. Šta sad da radim“, upitao se gorostasni srpski bek.

„Ostaje nam da se oporavimo, podignemo i skupimo snagu, jer smo zaslužile medalju. Hvala navijačima, voljela bih da dođu u ovom broju i sjutra“, nadovezala se Slađana Pop-Lazić.

Golman Katarina Tomašević kazala je da je razočarana jer je propušteno mnogo napada za izjednačenje.

"Imali smo šansu, dosta napada za neriješen rezultat smo propustili. Šta je - tu je, razočarana sam... To što je bilo više crnogorskih navijača i što su bili glasniji ne želim da komentarišem", rekla je Katarina Tomašević.

Kapiten Andrea Lekić pozvala je publiku da sjutra pomogne njenoj ekipi u meču sa Mađarskom, za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

"Publika je bila napokon na nivou na kom je trebalo da bude tokom cijelog šampionata. Sjutra nam je podrška još potrebnija jer bih voljela da osvojimo medalju i tako na lijep način zaokružimo ovo prvenstvo", kazala je Andrea Lekić.

Ona je navela da je današnji poraz od Crne Gore težak, baš zato što je razlika bila samo jedan gol (27:26).

"Moramo odmah da zaboravimo ovu utakmicu", rekla je Lekićeva.

Galerija

Bonus video: