Skandal na EP: Selektor Srbije vukao norvešku igračicu za dres!

Kako su objavili norveški mediji, Bošković je povukao norveško krilo Suland jednom za dres, a drugi put za ruku
109 pregleda 42 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2012. 14:44h

U novembru 2009. godine, Gunar Prokop, nekadašnji uspješni predsjednik, direktor i trener austrijske Hipobanke, zaprepastio je rukometni svijet kada je u posljednjim sekundama meča Lige šampiona između Hipa i Meca ušao u teren i rvačkim zahvatom zaustavio kontru, koju je trčala srpska rukometašica iz Meca Svetlana Ognjenović za pobjedu svom tima (incident se dogodio pri rezultatu 27:27).

Iako nije bio tako brutalan, gest selektora rukometašica Srbije Saše Boškovića na meču sa Norveškom, u prvom kolu grupe A na Evropskom prvenstvu u Srbiji, izazvao je veliku buru u rukometnoj Evropi.

Kako su, naime, objavili norveški mediji, a prenijeli svi ostali širom Evrope, naravno i našeg regiona, Bošković se, kako pokazuju snimci na jutjubu, očigledno toliko unio u utakmicu, da se malo zaboravio i povukao norveško krilo Jerum Suland jednom za dres, a drugi put za ruku, ne bi li omeo napad protivničkog tima!

Norveška rukometašica se zbog toga požalila zapisničkom stolu, ali taj detalj izgleda, niko od zvaničnika nije primijetio.

Selektor Norvežanki Torir Hergeirson izjavio je da ponašanje Boškovića nije bilo fer.

"To je nesportski potez, ali nije na meni da odlučujem o eventualnoj kazni", rekao je Hergeirson.

Srbija je izgubila od Norveške u prvoj utakmici prvenstva Evrope rezultatom 28:26.

RS Srbije se izvinio zbog nesportskog poteza selektora

Rukometni savez Srbije izvinio se danas srpskoj i evropskoj sportskoj javnosti, naročito norveškoj, njihovom timu i igračici Lin Jorum Suland zbog nesportskog poteza selektora Saše Boškovića na utakmici prvog kola šampionata Evrope.

"Molimo vas da uvažite naše izvinjenje, jer se sve dogodilo u žaru borbe i ovakav propust više nikada neće da bude ponovljen od strane selektora srpske reprezentacije Saše Boškovića. U sportskom i duhu fer-pleja želimo svim učesnicima prvenstva Evrope u Srbiji sportsku i vitešku borbu za plasman na šampionatu", navodi se u saopštenju RSS.

Bošković: Stajala je kod mog trenerskog prostora

Na pitanje novinara da li se kaje zbog incidenta na utakmici prvog kola protiv Norveške, kada je tokom napada povukao za dres reprezentativku te zemlje Lin Jorum Suland, Bošković je kazao da nije uradio "ništa loše".

"Ne vjerujem da će da bude sankcija, jer nisam uradio ništa loše. Stajala je kod mog trenerskog prostora i kao što ona ima svoj igrački prostor, tako ja imam svoj trenerski. Izvinio sam joj se i rekao da se pomjeri odatle, ali ona to nije učinila pošto je iskusan igrač i zna kako da me ometa", rekao je Bošković.

Bonus video: