Izdržali samo poluvrijeme, Lovćen ubjedljivo poražen u Zagrebu

Izabranici novog trenera Zorana Abramovića, kome je ovo bio debi u SEHA ligi, igrali su veoma dobro prvo poluvrijeme, ali su na kraju ubjedljivo poraženi od prvaka Hrvatske 30:22
3 komentar(a)
Lovćen, Foto: Vesko Belojević
Lovćen, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.11.2012. 17:17h

Rukometaši Lovćena doživjeli su očekivan poraz od Zagreba – izabranici novog trenera Zorana Abramovića, kome je ovo bio debi u SEHA ligi, igrali su veoma dobro prvo poluvrijeme, ali su na kraju ubjedljivo poraženi u Samoboru (gradiću na 30-tak kilometara od Zagreba) od prvaka Hrvatske 30:22, u utakmici 8. kola regionalne lige.

To je treći poraz Lovćena, a šesta pobjeda lidera SEHA lige, koga za pet dana u Berlinu očekuje duel sa Fukseom u Ligi šampiona.

U meču u kojem je sve bilo jasno još prije početka, dva trenera su iskoristila dva šansu pruže svim igračima. Trener domaćih, hrvatski selektor Slavko Goluža je odmarao golmana Marija Kelentrića (koji je bio u ulozi tv komentarona na HRT-u), ali uglavnom i ostale glavne karike u timu, dok Abramović nije mogao da računa na povrijeđenog Bogdana Nikolića.

Iako je Zagreb poveo 2:0, Lovćen je sa dva gola Igora Markovića i jednog Mirka Radovića u 7. minutu poveo 3:2, i najavio interesantno prvo poluvrijeme. Gosti su, međutim, vodili još samo 4:3 (8. minut), dok je Zagreb bio u konstantnoj prednosti u preostalom dijelu meča.

Istina, ta prednost u prvom poluvremenu nije bila veća od dva gola razlike (9:7, 10:8), jer su Cetinjani uspijevali da pariraju favorizovanom Zagrebu sa dobrom igrom u napadu i na odmor odu sa neriješenim rezultatom.

Međutim, u nastavku je došao do izražaja veći kvalitet domaćih, koji su, uz dosta grešaka Cetinjana (ukupno 17 na meču, dok je Zagreb imao 15 izgubljenih lopti), uspjeli već u 44. minutu da stignu do šest golova razlike (20:14). Odbrana Zagreba je bila, praktično, neprobojna za Lovćen, koji je u prvih 19 minuta nastavka postigao svega tri gola!

Do kraja su Hrvati u nekoliko navrata imali i devet golova prednosti, posljednji put u 57. minutu (30:21)…

Lovćen u narednom kolu, u utorak, dočekuje Slovački Tatran iz Prešova.

Zagreb – Lovćen 30:22 (13:13)

Samobor – Dvorana: OŠ “Bogumil Toni”. Gledalaca: 300. Sudije: Šatordžija i Pandžić (Bosna i Hercegovina). Sedmerci: Zagreb 3 (2), Lovćen 4 (4). Isključenja: Zagreb 2, Lovćen 10 minuta.

Zagreb: Stevanović (pet odbrana), Ivić (osam odbrana), Skoko 2, Marić, Mihić 2, Brozović, Stepančić 4, Matulić 1, Matić, Špiler 4, Batinović 4, Horvat 8, J. Valčić 3, Sršen, T. Valčić 2, Mandalinić.

Lovćen: Abramović (šest odbrana), Daskaloski (tri odbrane), Lipovina, Jovetić 3, Popović 3, Radović, Marković 7, Vujović 3, Pejović, Drašković, Radović 2, Perišić, Lasica 2, Grbović 2.

Bonus video: