Bon: Verten ne igra, Hornjak i Lekić pod znakom pitanja

"Biće uzbudljiva utakmica. Tako je bilo u Vespremu, tako će biti i ovdje. Tim koji bude imao više raspoloženih igračica stići će do pehara", kaže trener Đera
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2012. 07:28h

Mađarska ekspedicija u Crnu Goru je stigla juče u 15.50 časova preko Slovačke, avionom kompanije „Danjub vings” iz Bratislave. A Đer je u velikim problemima - Orsolija Verten neće igrati, a veliko je pitanje koliko će moći da pomognu Agnješ Hornjak i Andrea Lekić.

"Orsolija Verten ne igra, zamijeniće je Aniko Kovačič, a pod znakom pitanja je i Hornjak. Nisam siguran ni za Lekić, koja je doživjela težak udarac u srijedu protiv Ferencvaroša. Nije trenirala u četvrtak i petak, ali je sa nama i nadam se da će moći da nastupi", rekao je trener mađarskog šampiona Karl-Erik Bon na početku mini intervjua za „Vijesti”.

Šta očekujete u revanšu?

"Biće uzbudljiva utakmica. Tako je bilo u Vespremu, tako će biti i ovdje. Tim koji bude imao više raspoloženih igračica stići će do pehara. Svi treneri i igrači maštaju o tome, ali znam da će nam biti teško. Imamo odličan tim, ali i Budućnost je sjajna ekipa", naglasio je Bon.

Niste zaustavili Bojanu Popović u prvom meču, bila je odlična. Možete li ovdje da je usporite?

"Ona je najbolja igračica na svijetu i to je normalno. Ostatak tima nije bio na najvišem nivou, ali ona je preuzela odgovornost i igrala kao i svih ovih godina. Fantastična je. Za razliku od nje, Katarina Bulatović nije igrala kako zna. Da li možete ponovo da je zaustavite, jer ona je, ipak, jedna od najboljih šuterki na svijetu?

"Ona je odličan strijelac, ali i mi imamo odlične golmane kao što su Katrine (Lunde-Haraldsen) i Katalin (Palinger). Možda će Bulatović postići malo više golova, ali je važnije da na kraju Budućnost nema više pogodaka od nas, a ne ko će da ih daje".

Da li vam je glavni cilj da u „Morači” zaustavite Bojanu?

"Glavni cilj nam je da pobijedimo, to je jedino važno. Naravno, moramo da igramo bolje protiv nje. Nadate li se da će Anita Gorbic ponoviti odličnu partiju iz Vesprema? - Bila je dobra, pogotovo kada je šutirala sedmerce, ali može još bolje u napadu. Ona je bila na svom normalnom nivou".

A Hajdi Loke?

"Ona je uvijek odlična. Odbrana stalno mora da je pazi, a kada odvuče jednu ili dvije protivnice na sebe, onda je i ostalim našim igračicama lakše da postignu gol. I Jovanka, kao i ona, uvijek igra na visokom nivou".

Kada ste već pomenuli Radičevićevu, kako ste zadovoljni sa njom?

"Perfektna je za svaki tim. Stalno se bori, pokazuje veliku energiju i sreću, sjajan je motivator i igračica je svjetske klase".

Da li se pribojavate atmosfere u dvorani?

"Navijači Budućnosti i Đera su najbolji na svijetu. Domaće pristalice će pokušati da nas izbace iz ritma, ali moramo da igramo i da ne mislimo ni na šta drugo sem na teren. U tih 20 metara biće isti timovi kao prošle sedmice, golovi jednake veličine, dvojica sudija, i nadam se da navijači neće „igrati”.

Koristili ste samo sedam igračica u polju u prvom meču. Da li je to problem za Vaš tim, jer nemate dugu klupu kao Budućnost?

"Ako sve funkcioniše, volim da igram sa istim timom cijelo vrijeme. Tako igramo čitavu Ligu šampiona, djevojke su na to navikle, to ćemo uraditi i u Podgorici", zaključio je Bon.

Bonus video: