Veselin Vujović: Onima koji vode države odgovara razdor u Crnoj Gori

On je gostujući na TV Nova S pričao i o sportskim, ali i društvenim temama, te dešavanjima u Crnoj Gori oko crkvenih pitanja

20719 pregleda 257 reakcija 33 komentar(a)
Veselin Vujović, Foto: BETAPHOTO/HINA/Lana SLIVAR DOMINIC
Veselin Vujović, Foto: BETAPHOTO/HINA/Lana SLIVAR DOMINIC

Proslavljeni rukometaš i trener Veselin Vujović kazao je da najviše voli da ga okarakterišu kao "jugoslovenskog stratega".

On je gostujući na TV Nova S pričao i o sportskim, ali i društvenim temama, te dešavanjima u Crnoj Gori oko crkvenih pitanja.

"Ovo što se dešava u Crnoj Gori je tipično za ovo podneblje. Čim dođe do podjele imovine braća se posvađaju. Ne mogu da vjerujem da gospoda Vučić i Đukanović ne mogu da se sretnu, popričaju i riješe probleme. Mislim da se čuju, da su ozbiljni igrači i da imaju udjela u svemu tome, koriste situaciju. Čovjek koji mnogo toga radi u Crnoj Gori i predvodi narod je Amfilohije Radović koji je mnogo toga, ali baš da je svešteno lice nisam siguran. Sa zakonom koji je donijet u Crnoj Gori ne bih se ni ja složio, ali je neophodno to rješavati kao državno pitanje, a ne da dolazi do toga da se dijeli narod i stvara zla krv. Nastaje se sve veći razdor. Zbog čega? Potrebno je reći razlog – ljudima koji vode države to odgovara”, kazao je Vujović.

Aktuelnu situaciju posmatra kao građanin.

“Crnogorac sam koji dugo godina živi u Srbiji. Cetinjanin sam i ne dozvoljava mi se da uđem u državu jer imam srpski pasoš. To zamjeram predsedniku Đukanoviću. Pokušao sam prije neki dan da napravim porodično stablo: pradeda i prababa, deda i baba, otac i majka, pa sestra, brat, ja, Orban i Si Đinping… Čekaj, nije mi jasno. Kako smo braća sa Bugarima, Mađarima i Kinezima, a nismo braća sa Crnogorcima, Hrvatima, Bosancima i Makedoncima? Kako je moguće da Vučić nikad nije rekao naša braća Hrvati, ili Crnogorci? Kako je moguće da smo braća sa Kinezima? Neću se baviti politikom, ali ne želim ni da mi bilo ko vrijeđa inteligenciju. Neću da dozvolim da mi neko pred gostovanje na televiziji kaže: ‘pazi šta ćeš pričati’, kazao je Vujović.

Bonus video: