U Egiptu nije sve sjajno: "Tragikomično, parodija, sve je kao šala"

Norvežani ogorčeni organizacijom

3703 pregleda 0 komentar(a)
Sagosen, Foto: Shutterstock
Sagosen, Foto: Shutterstock

Jedan od najboljih rukometaša na svijetu i reprezentativac Norveške, Sander Sagosen ogorčen je organizacijom Svjetskog prvenstva u Egiptu.

"Ovo je tragikomično, parodija, da se otvoreno izrazim. Sve dosad je djelovalo kao velika šala. Ovakvi uslovi su neodrživi. Juče smo se šokirali kad smo stigli. Danas je još gore. Uspjeli smo održati trening na komadiću trave, odigrali smo malo fudbala i radili vježbe snage. Rekao sam to i onima koji mogu nešto učiniti, želim svu svoju energiju usmjeriti na ono zbog čega sam došao - da igram najbolji mogući rukomet", započeo je Sagosen izlaganje.

Norveška je smještena u blizini Kaira, u dijelu "balona" koji su Egipćani organizovali tako da se mogućnost zaraze koronavirusom smanji na minimum, ali Sagosen kaže kako su u tome potpuno podbacili:

"Ne znam možemo li ovo nazvati "balonom". Ljudi dolaze i odlaze bez maski i zaštite, svi jedemo zajedno. Od svega što nam je obećano, ništa nije pod kontrolom. Uopšte nijesmo sigurni. Ovo je divlji zapad. Možemo se samo pomoliti se da se ne zarazimo. Opravdano se postavlja pitanje može li se uopte održati turnir", ljut je Sagosen.

Zbog velikog broja zaraženih koronavirusom na Svjetsko prvenstvo nijesu otputovali Češka i SAD. Zamijenili su ih Sjeverna Makedonija i Švajcarska.

Bonus video: