Grčka savladala BiH sedam razlike i primakla se baražu sa „lavovima”

Heleni dominirali u Halkidi, iskoristili probleme u redovima suparnika, koji je neposredno pred prvu rundu baraža napustio selektor Ivica Obrvan, i slavili 24:17

3079 pregleda 1 komentar(a)
Foto: www.handball.org.gr
Foto: www.handball.org.gr

Iako su svi u taboru rukometne reprezentacije, nakon žrijeba, očekivali da će se u baražu za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj sudariti sa selekcijom Bosne i Hercegovine, vjerovatno će rival biti Grčka.

Heleni su dominirali u Halkidi, iskoristili probleme u redovima suparnika, koji je neposredno pred prvu rundu baraža napustio selektor Ivica Obrvan, i slavili 24:17 (10:8).

Moglo je da bude i ubjedljivije, ali je najbolji igrač meča, Haralampos Malios na isteku vremena pogodio okvir gola iz sedmerca.

Malios, srednji bek, dao je čak 13 golova, dok su na drugoj strani sa po četiri najefikasniji bili Elmir Građan i Stjepan Jozinović. Ubjedljivo najbolji u timu Tonija Čoline bio je golman Benjamin Burić sa 14 odbrana.

Revanš je u subotu u Tuzli. Pobjednik dvomeča će igrati protiv Crne Gore kao domaćin 13. ili 14. aprila, a revanš je tri dana kasnije u našoj zemlji.

Bonus video: